Anmeldelser, påbud og sigtelser i Sydøstjyllands Politi vedrørende COVID-19

31 mar 2020

“I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. I Sydøstjyllands politikreds går det godt, og også de forrige to døgn viser, at borgere og virksomhedsejere i Sydøstjyllands Politikreds fortsat følger de retningslinjer, som regeringen har besluttet. De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

Anmeldelser og sigtelser opgjort den 30. marts

Krav om lukning, 2 anmeldelser, hvor en pub og et værtshus var anmeldt for at holde åbent.

Forbud mod større forsamlinger, 3 anmeldelser, hvor der blev anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, herunder ved en affaldsindsamling i en tennisklub, flere forsamlet på en BMX-bane, samt et større antal personer samlet ved et parkeringshus.

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelsen omhandler en besøgende, som ikke ville forlade et plejehjem. Pågældende var dog gået fra stedet ved politiets ankomst.

Tallene er opgjort for søndag kl. 7.00 til mandag kl. 7.00.

I de nævnte anmeldelser, som Sydøstjyllands Politi har modtaget det seneste døgn, har der i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ved politiets ankomst ikke været nogen overtrædelse. Der er ikke foretaget nogen sigtelser.

Anmeldelser og sigtelser opgjort den 31. marts

I forhold til kravet om lukning er der i politikredsen det seneste døgn ikke registreret anmeldelser.

I forhold til forbud mod større forsamlinger har politikredsen registreret 4 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, ved en isbar, på en legeplads og på 2 fodboldbaner. Ved patruljernes kontrol viste det sig, at forsamlingerne var på under 10 personer og der blev holdt den fornødne afstand mellem personerne.

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelsen omhandler større kø af biler ved åbning af genbrudsplads. Der foregik ved politiets ankomst ikke noget ulovligt.

Tallene er opgjort for mandag kl. 7.00 til tirsdag kl. 7.00.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med.”

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.