Tricktyve udnytter Corona-situationen: Forsøger at snyde og bedrage ældre medborgere

31 mar 2020
e23f65_eb244888ba1b4832944d51125d7ee22e_mv2

“Fredag den 27. marts 2020 blev tre mænd dømt ved Retten i Svendborg for via forskellige metoder, at have snydt ældre medborgere. De tre mænd, som er i alderen 20 til 22 år, blev idømt hhv. to et halvt års fængsel, to år og tre måneders fængsel og et års fængsel. Mændene ringede til de forurettede borgere og udgav sig ud for at være fra NETS eller Danske Bankers Fælles Sikkerhedssystem. I den forbindelse fik de borgerne til at oplyse deres person- og bankoplysninger. Fyns Politi advarer i den forbindelse om, at tricktyve kan udnytte den igangværende corona-situation til lignende bedrageri.

Lyt til myndigheder, men udvis sund skepsis

– I Danmark har vi en høj grad af tillid til myndighederne i krisesituationer, og det udnytter tricktyvene. Derfor er nogle borgere måske ekstra sårbare over for den her form for bedrageri under den igangværende corona-situation, fordi de kriminelle udgiver sig for at være fra myndighederne, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj.

I en sag fra Syd- og Sønderjyllands Politi udgav to mænd sig for at være fra Sundhedsstyrelsen for at skaffe sig adgang til en kvindelig pensionists hjem. Kvinden åbnede ikke døren for de to mænd, men ringede i stedet til politiet. I den forbindelse undløb de to mænd fra stedet.

Lars Bræmhøj opfordrer til, at man naturligvis altid lytter til myndighederne, men også udviser sund skepsis,
– Og så vil jeg da også godt opfordre de kriminelle til at lade være, for som man kan se på dommene fra i fredags, så slår vi hårdt ned på den her type kriminalitet, afslutter Lars Bræmhøj.

Fyns Politi giver her fire gode råd, for at undgå tricktyveri:

• Oplys aldrig NEMID-oplysninger m.m. hvis du bliver kontaktet telefonisk. De oplysninger vil politi, bank, kommune m.m. aldrig bede om via telefonen.

• Få sikkerhed for, at de personer, der ringer på døren eller i telefonen, er dem, de udgiver sig for at være. Bed om legitimation. Tjek eventuelt med kommune eller andre myndigheder på deres hovednummer, om det er korrekt, at personerne har et ærinde.

•Lad for en sikkerheds skyld ikke værdigenstande, kontanter m.m. ligge frit fremme eller i nærheden af indgangsdøren.

•Benyt din dørspion, før du åbner hoveddøren, og brug eventuelt en sikkerhedskæde.”

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.