12 personer sigtet for handel med flere hundrede kilo amfetamin

19 aug 2020
kokain

Sigtet for handel med flere hundrede kilo amfetamin

Politiets efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) gennemførte tirsdag, i samarbejde med politiet i Sydøstjylland, Nordjylland, Østjylland og Særlig Efterforskning Øst, en anholdelsesaktion flere steder i landet.

Ved tirsdagens aktion blev 12 personer, ni mænd og tre kvinder i alderen 24 til 60 år, anholdt og sigtet for at have erhvervet og videredistribueret store mængder amfetamin. Anholdelserne fandt sted i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus-området, og på Københavns Vestegn. Under ransagningerne blev der fundet både amfetamin og våben.

”De anholdte er efter vores vurdering at betragte som andet led i distributionskæden ved at have aftaget amfetamin fra bagmændene for derefter at sælge det videre til andre”, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen.

Højtplacerede bagmænd fængslet
Tirsdagens anholdelser er resultatet af en længerevarende efterforskning mod den organiserede narkokriminalitet og udspringer af en større politiaktion den 28. juli i Odder-området. Her blev der fundet flere hundrede kilo amfetamin og to mænd og en kvinde blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre.

”Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet,” siger Carit Andersen.

Grundlovsforhør onsdag
Af de 12 personer, der blev anholdt tirsdag, bliver 11 personer, otte mænd og tre kvinder, onsdag kl. 09.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

”Der er tale om en sag, hvor politiet har lavet et stykke meget flot efterforskningsarbejde – og det er det, der gør, at vi i dag kan fremstille yderligere 11 personer i denne sag,” siger advokaturchef, Sine Cully.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved dagens grundlovsforhør, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.