14 udlændinge anholdt med falske arbejdskontrakter ved den dansk-tyske grænse

13 jul 2020
grænsekontrol

14 anholdt med falske arbejdskontrakter ved den dansk-tyske landegrænse

Politiet genåbner den femte grænseovergang til Tyskland | jv.dkDet er nyt, at så mange stiller ved grænsen med falske dokumenter, de tror kan skaffe dem adgang til Danmark
En bølge af personer med falske arbejdskontrakter. Det er hvad Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplever i øjeblikket.

Søndag blev fem bulgarer fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De er sigtet for dokumentfalsk, da de medbragte falske arbejdskontrakter med et dansk pizzeria.

Arbejdskontrakter er en betingelse for, at borgere fra en række lande – set i lyset af de aktuelle Covid19-regler – har et anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark.

De fem var tre mænd og to kvinder – alle i trediverne.
De forklarede i retten, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark, og at de ikke vidste, kontrakterne var falske. Den ene fortalte, at han ikke skulle arbejde, men bare køre de fire andre til Danmark. Han er blevet varetægtsfængslet i en uge, mens de øvrige er varetægtsfængslede i fire uger.

For nogle dage siden blev to andre bulgarer varetægtsfængslet i fire uger – også for at have fremvist falske ansættelseskontrakter.
Søndag anholdt Udlændingekontrolafdeling Vest så syv ukrainere. De var også i besiddelse af falske ansættelseskontrakter. De forventes fremstillet i grundlovsforhør i dag mandag.

På en uge er der altså anholdt 14 personer med den type falske papirer.

– Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra UKA Vest. Vi holder selvfølgelig fortsat i vores kontroller fokus på, om den tendens fortsætter.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.