16 års fængsel for knivdrab i Valby

20 nov 2020
dom

En 20-årig mand er blevet idømt 16 års fængsel for drab og drabsforsøg begået i Valby den 9. september 2019. Tre andre tiltalte blev dømt samtidig – heraf blev en idømt 12 års fængsel bl.a. for salg af et stort kvantum narkotika.

Den 20-årige var tiltalt for at have dræbt en 27-årig mand under et større slagsmål på Carl Th. Dreyersvej i Valby. Her blev den 27-årige stukket ned, og to andre unge mænd blev forsøgt dræbt med kniv. Den 20-årige er dømt for at have ført kniven og er dermed dømt for både drab og drabsforsøg.

Under slagsmålet var han sammen med i hvert fald tre andre unge. Den ene af dem – en ung mand på 21 år – blev dømt for medvirken til vold af særlig rå brutal eller farlig karakter. De to andre, som begge er 17 år, blev dømt for forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og blev idømt hhv. 6 og 4 måneders fængsel. 

Tryghedstiltag og 12 kilo narkotika

Umiddelbart efter drabet indledte Københavns Politi en omfattende efterforskning af sagen. Samtidig blev der igangsat en række tryghedstiltag fra nærpolitiet i området, blandt andet med øget patruljering, brug af den mobile politistation og borgermøde. 

I forbindelse med efterforskningen af sagen fandt politiet et mindre parti kokain på den 21-åriges bopæl. På bopælen fandt politiet også regnskaber, der tydede på salg af et stor kvantum narkotika. Derfor blev den 21-årige i dag dømt for salg af over 12 kg kokain. For volden og for narkoen blev han idømt i alt 12 års fængsel.

»Det er på baggrund af godt og omfattende efterforskningsarbejde, at vi nu står med markante domme i denne sag.« siger anklager Anders Larsson.

En femte ung mand var også tiltalt i sagen, men blev frifundet. De fire dømte tog betænkningstid i forhold til evt. anke.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.