178.000 kroner for overtrædelse af forsamlingsforbuddet

08 apr 2021
corona fest

OPDATERING: Antallet af personer, der blev dømt er rettet til 44. Det var en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da 44 personer fra Jylland og Fyn den 12. december 2020 var samlet til dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Det slog retten i Holstebro i dag fast.

Det koster nu 42 mennesker 4.000 kroner hver i bøde at have deltaget i en dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Derudover skal festens to arrangører hver betale 5.000 kroner i bøde. Dommen faldt i dag, torsdag den 8. april 2021, ved retten i Holstebro. Retten vurderede, at forsamlingsforbuddet var overtrådt, da man den 12. december maksimalt måtte samles ti personer.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke private boliger. Men festen foregik i et lånt lokale på en nedlagt ålefarm ved Mejrup – et sted, der ifølge retten ikke kan betragtes som privat bolig.

Skærpende omstændigheder

Det er specialanklager Ulrik Panduro, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. Han fortæller, at anklagemyndigheden havde vurderet, at der var tale om en egentlig piratfest, og at der dermed forelå skærpende omstændigheder.
”Der var mange deltagere, de var rejst dertil fra hele Jylland og Fyn, de var indkaldt via SMS, og festen, der var med liveband, kunne betragtes som en omgåelse af lukkekravet vedrørende natklubber og diskoteker. Så det var vores opfattelse, at der var tale om skærpende omstændigheder, og jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i den vurdering”, siger specialanklager Ulrik Panduro.

Det er de skærpende omstændigheder, der gør, at bøden til deltagerne i dansefesten lyder på 4.000 kroner og ikke 2.500 kroner.

På grund af det store antal tiltalte havde retten flyttet retssagen til et stort mødelokale i Gråkjær Arena i Holstebro.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare

Kategori:

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.