18-årig filmproducent hjælper politiet i indsatsen mod corona

02 okt 2020
18-årige-med-politiet-

Midt- og Vestjyllands Politi har fået hjælp fra en utraditionel kant i indsatsen mod corona-virus. Den 18-årige morsingbo Malte Houe fra Houe Film har de seneste uger arbejdet på en række små film, der har særligt fokus på de unges vaner i forhold til bekæmpelsen af corona-virus.

Nogle gange skal der ekstraordinære løsninger til ekstraordinære udfordringer. Det er blandt andet baggrunden for samarbejdet mellem Midt- og Vestjyllands Politi og Houe Film.

”Vi ser desværre i øjeblikket en generel stigning i antallet af smittede med corona-virus på tværs af hele landet og altså også i Midt- og Vestjylland. Smittetrykket stiger og falder på skift i landets kommuner, og i modsætning til forårets smitteudbrud, er det nu i højere grad de unge, der bliver smittet. Derfor er det vigtigt for os, at budskaberne om at undgå smittespredning også når de unge mennesker”, fortæller politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen.

De traditionelle kommunikationskanaler og -former får ikke altid de unge til at lytte, og det var derfor vigtigt for Midt- og Vestjyllands Politi at finde en vej til de unge. Det tror vi på, at vi har fundet i Houe Film.

”Malte kunne heldigvis se idéen i at formidle de vigtige budskaber fra ung til ung. Nogle gange må vi bare sande, at myndigheder med løftede pegefingre ikke er den rette medicin til vores unge mennesker, og så er det vigtigt, at vi også som politi tør bede om hjælp. Og vi er naturligvis glade for, at Malte Houe tilbød den hjælp”, siger Helle Kyndesen.

Houe Film har produceret kort- og dokumentarfilm samt reklamespots for efterskoler, cykelhold og børnehaver, men det er første gang, de samarbejder med politiet.

”I en situation som den, Midt- og Vestjylland, Danmark og verden står i lige nu, må vi alle bidrage og tage ansvar. Og det er det Houe Film gør i det nye samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Vi skal alle gøre det, vi er bedst til, og hvis vores bidrag kan være med til at råbe de unge op og hejse flaget for det ansvar, vi alle skal tage for at undgå smittespredning, så er vi stolte af det”, fortæller Malte Houe, der er direktør i Houe Film.

Den første film blev lanceret i går, torsdag den 1. oktober på Midt- og Vestjyllands Politis Facebook-side. Efter planen rammer de små film også Politiets fælles Instagram-profil i den kommende tid. 

Opslaget fra Facebook kan du se her her:

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.