26-årig anholdt for knivdrab på 42-årig mand i Brabrand

21 aug 2020
KNIV (1)

26-årig mand anholdt for knivdrab i Aarhus

Østjyllands Politi anholdt torsdag en 26-årig mand, som sigtes for at have været med til at dræbe en 42-årig mand med knivstik. Drabet fandt sted på en parkeringsplads på Lenesvej i Brabrand natten til den 23. juli.

Den 26-årige, der sigtes for manddrab, fremstilles fredag kl. 10.00 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. I samme grundlovsforhør fremstilles tre formodede medgerningsmænd in absentia. Det drejer sig om tre mænd på hhv. 21, 24 og 25 år, som Østjyllands Politi mistænker for at have været medvirkende til drabet. Ingen af de tre er p.t. i politiets varetægt.

Kl. 3.48 natten til den 23. juli fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere personer var stukket med kniv på Lenesvej. Politi og ambulancer kørte hurtigt til stedet, hvor de fandt den 42-årige mand, som var ramt af knivstik. Betjente og reddere ydede livreddende førstehjælp, men han blev kort efter erklæret død.

To mænd på 23 og 28 år var også blevet stukket med kniv og blev efterfølgende behandlet for deres skader.

Leder fortsat efter medgerningsmænd

Østjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen søgt intensivt efter de fire mænd, der nu fremstilles i grundlovsforhør, og torsdag meldte den 26-årige sig selv til politiet.

”Vi har i noget tid haft mistanke til en bestemt persongruppe, og nu har vi fået fat i den ene mistænkte. Vi fortsætter vores intensive søgning efter de tre andre formodede gerningsmænd, og vi har tænkt os at vende hver en sten for at finde frem til dem, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Ud over manddrab sigtes de fire fremstillede personer også for forsøg på manddrab og grov vold ved at have stukket yderligere to personer med kniv.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

 

OPDATERING:

Den 26-årige blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Han nægter sig skyldig. Han kærede ikke kendelsen.

To af de tre mænd, der blev fremstillet in absentia, blev varetægtsfængslet. De formodes begge at befinde sig i udlandet p.t.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.