29-årig mand dømt for at have oversavet jagtgevær med i toget – og for at true sin sagsbehandler

18 jun 2020
gevær på togbanen

En 29-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt ubetinget fængsel i tre år et halvt år for at have taget et oversavet jagtgevær med i toget og for at have truet sin sagsbehandler på livet.

Den 29. december ringede en medarbejder ved Arriva til politiet, fordi den 29-årige sad og sov i toget, og han ikke var til at vække. En patrulje fra Østjyllands Politi kørte til banegården i Aarhus, hvor toget holdt. Det lykkedes betjentene at vække manden, der var tydeligt beruset.

I en sportstaske, der stod på gulvet mellem mandens ben, opdagede betjentene et oversavet jagtgevær og flere patroner, og den 29-årige blev straks anholdt og sigtet for besiddelse af skydevåben i det offentlige rum under særligt skærpende omstændigheder.

Tidligere dømt efter våbenloven
Siden anholdelsen har den 29-årige siddet varetægtsfængslet i sagen, og onsdag modtog han så sin dom. I retten blev han også dømt for i en telefonsamtale at have truet sin sagsbehandler ved Kriminalforsorgen på livet.

”At gå rundt med et farligt skydevåben i det offentlige rum er en meget alvorlig forbrydelse, og det viser rettens dom jo også. Den 29-årige er desuden tidligere dømt efter våbenloven og for røveri, og det var med til at skærpe straffen, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 29-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.