55-årig har fået dom for krænkende beskeder

18 sep 2020
ung-pige-bruger-mobil-

En 55-årig mand fra Rødovre er dømt for at sende blufærdighedskrænkende sms’er til en 12-årig pige. I virkeligheden var det en voksen kvinde, som fik nok af hans skriverier.

Den 30. april fik en kvinde fra København pludselig en sms ind fra en ukendt. Hun skrev tilbage, at der vist var tale om en fejl, men alligevel tikkede beskederne fortsat ind. 

For at stoppe det, skrev hun, at hun kun var 12 år. Men det fik den modsatte effekt, for det skærpede åbenbart afsenderens interesse.

Nu tog meddelelserne også en drejning, som gav kvinden mistanke om, at en børnelokker var ude med snøren. Hun besluttede sig til at efterprøve sin mistanke og svare under foregivende af at være 12 år. 

Mistanken manifesterede sig de følgende dage, hvor det accelererede, afsenderen efterspurgte nøgenbilleder og sendte så utvetydige seksuelle tekster, at hun anmeldte sagen til politiet den 3. maj.

Dagen efter rykkede efterforskere fra Københavns Vestegns Politis særlige overgrebsgruppe ud og anholdt afsenderen, som viste sig at være en 55-årig mand fra Rødovre. 

I går – onsdag den 16. september – idømte Retten i Glostrup ham 20 dages betinget fængsel for krænkelserne: 

”Retten fandt det bevist, at krænkeren troede, det var et barn, han skrev til – og det skyldes udelukkende kvindens mistanke, ageren og politianmeldelse. Retssystemet prioriterer krænkelser af børn, og hun gjorde det rigtige, så politiet hurtigt kunne få ham pågrebet,” siger anklager Søren Yde Halse, Københavns Vestegns Politi.

I strafferetlig forstand dømte retten ham for et såkaldt ’putativt forsøg’. Det vil sige, at retten anser, det var hans hensigt at krænke, hvad han selv troede var en 12-årig pige – selvom hun slet ikke eksisterer, og der derfor ikke var et reelt offer. 

Dømte modtog dommen.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.