6 måneders fængsel for vanvidskørsel

05 mar 2021
Vanvidskoersel-

29-årig mand idømt 6 måneders fængsel for blandt at have kørt mod færdselsretningen, da han forsøgte at køre fra politiet.

Manden forsøgte at køre fra politiet i januar. Biljagten strakte sig fra Rødovre via Motorring 4 og Frederikssundsmotorvejen. Undervejs kørte den 29-årige over for rødt flere gange og var blandt andet tiltalt for at have bragt andres liv i fare, da han kørt med op mod 170 km/t i timen på motorvejen mod færdselsretningen.
”Heldigvis kom ingen til skade – men det var bestemt ikke den nu dømtes skyld. At køre så vanvittigt, skal straffes markant – og det er også hvad der er sket i denne sag, hvor manden er blevet dømt efter anklageskriftet i fuldt omfang”, siger anklageren i sagen, Liv Amnitsbøl, som vurderer at politiets ageren under eftersættelsen, var medvirkende til, at det ikke gik galt.

Bragt til standsning på motorvejen

Eftersættelsen stoppede, da politiet fik manden bragt til standsning på Frederikssundmotorvejen ved Harrestrup. I forbindelse med sagen, var manden i besiddelse af en ulovlig kniv for 5. gang, og det blev han også dømt for. Han blev samtidig frakendt kørekortet i tre år. 

Den dømte tog betænkning i forhold til dommen.

Straffen for vanvidsbilisme er netop skærpet per den 1. marts 2021 – så sagen her er ikke omfattet af strafskærpelsen.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.