80-årig dame franarret sit betalingskort og pinkode

04 sep 2020
Snyd og bedrag

Blev franarret betalingskort og pinkode

Frederikssund: En 80-årig kvinde blev onsdag eftermiddag franarret sit betalingskort og pinkode.

Kvinden blev kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig for at være bankrådgiver og fortalte kvinden, at der skulle lægges en ny chip ind på hendes kort, så det bedre kunne spores, hvis det blev stjålet.

Manden ville sende en kollega ud for at hente kvindens betalingskort, som hun bare skulle lægge ved sin hoveddør. Manden fik endvidere til kvinden til at oplyse pinkoden til betalingskortet og fortalte hende endvidere, at hun ikke måtte tale i telefon i nogle timer efter hans opkald.

Advarsel fra politiet: Pas på fupopkald om din pension
modelfoto

Kvinden gjorde, som hun havde fået besked på, og opdagede omkring klokken 21.15 samme aften, at der var hævet et større beløb fra hendes konto ligesom der også var gjort flere dyre indkøb via betalingskortet. 

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pinkode i telefonen.

Bliver man ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra banken, kan man bede om vedkommendes navn og så ringe tilbage til bankens officielle telefonnummer for at sikre sig, at der ikke er tale om svindel.

Fortsat politiudrykning fra Helsingør
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.