Ældre i Slagelse udsat for svindlere fra “banken”

08 okt 2020
Svindel-mod-ældre-kvinde-

SLAGELSE: Pas på svindlere fra “banken”

Onsdag klokken cirka 10.30 blev en ældre kvinde fra Slagelse ringet op af en mand, der påstod, at han ringede fra kvindens bank. Han fortalte, at der var nogen, der havde forsøgt at hacke hendes konto.

“Banken” ville derfor sende en medarbejder hjem til kvinden for at hente hendes kreditkort, så de kunne hjælpe med at løse problemet. Kun ti minutter senere bankede det på kvindens dør, og en mand slap afsted med kvindens kort, som hun heldigvis hurtigt fik spærret.

Manden var 40-45 år, cirka 160-165 centimeter høj, kraftig af kropsbygning, lys i huden og havde lyst, kort hår. Han talte dansk og var iført en grå joggingtrøje og en grå kasket.

Lidt senere – klokken 15.30 – fik en anden ældre kvinde, der også var fra Slagelse, et tilsvarende opkald fra en mand, der hævdede at ringe fra hendes bank. Her fortalte manden, at der var hævet 12.000 kroner ulovligt på kvindens konto, og da klokken var tæt på bankens lukketid, tilbød “banken” at sende en medarbejder ud til kvindens hjem for at hente hendes kort.

Kort efter dukkede to mænd op på kvindens bopæl, og før kvinden kunne nå at få spærret sit kort, var der hævet 15.000 kroner fra hendes konto.

Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom, hvis man bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være fra ens bank, kommune eller anden myndighed. Ring f.eks. tilbage til banken og tjek, at opkaldet faktisk kom fra dem. Giv desuden aldrig kort, koder eller personlige oplysninger ud.

Tal gerne med ældre medborgere om det – Har du f.eks. bedsteforældre i familien eller en ældre nabo, vil det være godt at tage en snak med dem om, hvad de skal være opmærksomme på, hvis de bliver kontaktet af en fremmed.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.