Ældre kvinder udsat for bedrageri i Viby Sj.

14 maj 2021
bedrageri

Bedrageri og forsøg på bedrageri – Viby Sj. Roskilde 

Kl. 17.22 kontaktede en pårørende til en 91-årig kvinde fra Viby Sj. politiet for at anmelde, at kvinden var forsøgt bedraget. En person havde i telefonen udgivet sig for at være fra kvindens bank og påstod, at kvindens dankort var blevet misbrugt til store beløb.

En mand ankom efterfølgende til den 91-åriges adresse for at afhente dankortet, men kvinden afviste manden, som herefter forlod stedet.

A: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Mundbind

Kort efter – kl. 17.27 – ringede en pårørende til en 76-årig kvinde, der ligeledes er fra Viby Sj. Kvinden var blevet kontaktet omkring kl. 15.00 af en mand fra sit pengeinstitut, som også kunne konstatere misbrug af hendes kort.

Derfor kom en mand og hentede hendes kort kl. 15.30, og desværre kom gerningsmanden afsted med både kort og kode. Herefter var der hævet et 4-cifret beløb fra kortet i en nærliggende automat.

A: Mand, 165-170 cm høj, afrikansk af udseende, slank af bygning, kort sortkrøllet hår, var iført mørkt bomuldstøj med gule striber. 

Såfremt nogen har bemærket de to mænd, bedes de kontakte politiet på 114 med oplysningerne. 

Desuden vil politiet opfordre til, at borgerne beder om fulde navn på den person, der har ringet fra pengeinstituttet. Derefter skal man afbryde opkaldet og selv ringe op til sit pengeinstitut for at tale med den navngivne person. Denne form for kontrolopkald kan afværge bedrageriet. Man skal desuden aldrig oplyse sine koder til andre, og skulle det ske, skal kortet spærres omgående. 

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.