Allindelille Friskole vinder konkurrence om Sikker Samhandel

24 nov 2020
skole

Allindelille Friskole i Ringsted har arbejdet hårdt og intenst med et projekt om sikker samhandel, og det mundede ud i en vindervideo, hvor de sætter fokus på én af faldgruberne ved at handle med andre på nettet.

Vinderen af Midt- og Vestsjællands Politis konkurrence om Sikker Samhandel 2020 blev Allindelille Friskole i Ringsted, som har produceret en film, der skal gøre andre unge opmærksom på, hvordan man kan handle sikkert på nettet. 

Midt- og Vestsjællands Politi har tilbudt flere skoler i politikredsen at deltage i arbejdet med at lave en informativ video, der kan vise nogle af ting, man som ungt menneske skal være opmærksom på, når man vil handle med andre personer på nettet. 

I alt blev der indsendt otte forskellige videoer, og førstepladsen gik til 8. klasse på Allindelille Friskole. 

”Der har været mange sjove, skæve og vigtige bud på en video, der kunne formidle gode, forebyggende budskaber om sikker samhandel på nettet, men Allindelille Friskole lavede en video, der både i idé, udførsel og med politifaglige briller klart var den bedste,” fortæller politiassistent Lars Andersen fra Det Kriminalpræventive Sekretariat i Midt- og Vestsjællands Politi. 

Hele 8. klasse får dermed en tur i biografen med popcorn og sodavand, og Midt- og Vestsjællands Politi har fået samtykke til at dele videoen her på hjemmesiden. Du kan se i videoen, hvilken af faldgruberne klassen har valgt at fokusere på at formidle.

Der skal lyde et stort tillykke til Allindelille Friskole for det flotte arbejde. 

De gode råd:

BRUG DIN SUNDE FORNUFT 

  • Hvis du har den mindste mistanke om, at du er ved at blive snydt, skal du stoppe handlen. Du risikerer at miste dine penge, og de er svære at få igen, når de først er havnet i hænderne på den forkerte – også selvom gerningsmanden dømmes. Tegnene på svindel kan være meget forskellige, så stol på din mavefornemmelse. 
  • Er varen meget billig, skal du altid være skeptisk. Der kan fx være tale om en hælervare. Køber du hælervaren, er det også strafbart.
  • Vær ekstra opmærksom, hvis køber vil have dig til at sende varen til udlandet.

KONTAKT MED KØBER ELLER SÆLGER 

  • Hvis køber/sælger vil flytte dialogen fra handelsplatformen over på fx SMS eller e-mail, skal dine alarmklokker ringe.
  • Mød køber/sælger ansigt til ansigt, når handlen skal gennemføres.

BETALING

  • Mød sælger ansigt til ansigt, så du kan sikre dig, at du får den vare, du betaler for – og så kan du samtidig tjekke varens stand.
  • Tjek altid din egen konto, inden du udleverer en vare. Det bedste bevis for, at køber har overført pengene til dig, er din egen konto. Hvis pengene ikke står på din konto, skal du ikke udlevere varen.
  • Stol ikke på købers bevis fra netbank eller andre betalingstjenester. Du kan risikere at få fremsendt en forfalsket vellignende kvittering, sms fra din bank eller et forfalsket kontoudtog.
  • Hvis du anvender MobilePay, så sørg for at oplysningerne i MobilePay stemmer overens med den, du handler med, og send en anmodning til køber, så du er sikker på, at pengene kommer fra samme person, som du har haft dialogen med.
Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.