Alt for meget fart: Masser af klip og bøder da landsdækkende hastighedskontrol nåede Roskilde, Ringsted og Holbæk

23 apr 2020
for høj fart

“Færdselspolitiet var ved dagens hastighedskontroller om formiddagen i Ringsted kommune og senere på dagen, blev der målt i Holbæk og Roskilde. I alt 79 bilister kan forvente en bøde for at køre for hurtigt efter dagens kontrol, hvoraf 51 bilister et klip i kørekortet og syv kan forvente en betinget frakendelse af førerretten.

Dagens formiddagskontrol blev foretaget på Køgevej ved Fuglebakken, Holbækvej, Sorøvej i Ringsted kommune.

På Køgevej som er en 50 km/t zone blev i alt 10 bilister målt til at køre for hurtigt. Den første måling på 69 km/t udløste et klip og en bøde på 3000,- og da det var bilistens 3. klip inden for 3 år blev det til en betinget frakendelse. Kl. 09.35 blev en bilist målt til at køre 97 km/t. Politiet gav føreren tegn til at standse, men bilen fortsatte videre ad Fuglebakken. En betjent kørte efter i politiets videobil, som filmede kørslen. Bilen blev standset for enden af Fuglebakken, hvor det viste sig at føreren, en 33-årig mand fra Ringsted var påvirket af både kokain og hash. Han blev sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre nærmere fra politiet.

På Holbækvej i Ringsted blev otte bilister målt til at køre for hurtigt. Højeste måling var 77 km/t i en 50 km/t zone. En udenlandsk lastbilchauffør blev målt til 66 km/t og han fik en straksbøde på 3000 kr, som han betalte før han fik lov at køre videre. Politiet har nemlig altid Dankort terminal med på sådanne aktioner, så betalingen kan foregå på stedet.

På sidste sted ved formiddagens kontrol på Sorøvej i Stenmagle i Ringsted kommune kørte folk rigtigt pænt, og der blev ikke skrevet en eneste sag.

På vej retur til færdselsafdelingen i Hundige kørte en færdselsbetjent i politiets videobil på Vestmotorvejen og siden videre ad Køge Bugt Motorvejen ved Køge. Videobilen kørte her bag en bil, som kørte alt for tæt på de forankørende. Bilisten forsøgte at presse de forankørende til at skifte vognbane, så bilen kunne overhale. Bilisten gav desuden ikke tegn med blinklyset i forbindelse med vognbaneskift. Bilen kørte alt for hurtigt og blev målt til at køre 143 km/t i en 110 km/t zone. Bilisten, en 22-årig kvinde fra Slagelse, blev standset og sigtet for sin farlige kørsel. Politiet indsender nu filmen af kørslen til Politiets Nationale Færdselscenter, som kan lave en beregning af, hvor tæt den 22-årige har kørt på den forankørende. For tæt kørsel kan ud over bødestraf udløse klip eller betinget frakendelse alt efter grovheden af kørslen. Når resultatet af målingen kommer, vil den 22-årige høre mere fra politiet og få afgjort sine sager samlet.

Ved eftermiddagens/aftenens kontrol startede et hold betjente ved Munkholmvej i Holbæk. Her kørte bilisterne meget pænt. Det blev til en enkelt hastighedsovertrædelse med en personbil og en med en traktor.

I samme tidsrum blev der foretaget kontrol på Skovvejen ved Knabstrup i Holbæk kommune. Her kørte bilisterne knap så pænt, så der blev målt ikke mindre end 40 hastighedsovertrædelser. 35 tilfælde bilister kan nu forvente at få en bøde og et klip og i fem tilfælde var hastigheden så høj, at sagerne medfører en betinget frakendelse af førerretten. Den hurtigste måling lød på 140 km/t i en 70 km/t zone. Den travle mandlige bilist på 40 år fra Svinninge, kan nu se frem til en bøde på 5500 kr. og en betinget frakendelse.

Aftenens kontrol foregik i Roskilde på Holbækmotorvejen. Her blev 22 bilister og en motorcyklist målt til at køre for hurtigt, hvilket medførte syv klip i kørekortet. En måling var en hastighedsoverskridelse på mere en 60%. En 27-årig mand fra Ishøj, som er godt kendt af politiet blev målt til at køre ikke mindre end 199 km/t i en 110 km/t zone. Han kan se frem til en betinget frakendelse og en bøde på 9500 kr., da han heller ikke havde medbragt sit kørekort. Havde han kørt bare en km/t hurtigere ville sagen have udløst en ubetinget frakendelse.”

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.