Bedrageri mod ældre kvinder

14 jan 2022
dankort-mand-snyd

Falske bankmænd på spil – Benløse, Ringsted / Greve

Onsdag kl. 13.07 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Ringsted, at den 88-årige dagen før (tirsdag) var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der havde oplyst at ringe fra hendes bank. Den falske bankmand havde oplyst, at der uberettiget var ved at blive hævet penge fra den 88-åriges bankkonto, så hun skulle derfor udlevere sine bankkort.

Kort efter kom en mand til den 88-åriges bopæl og fik udleveret hendes bankkort, som efterfølgende blev misbrugt til uberettigede hævninger af i alt 17.000 kr. Endvidere var der blevet flyttet rundt på pengebeløb mellem den 88-åriges bankkonti, inden kortene blev spærret.

Den mand, der afhentede den 88-åriges bankkort, blev beskrevet som: mand, 20-30 år, almindelig af bygning, iført mundbind, sort hue og sort træningstøj.

Kl. 17.05 kontaktede en anden pårørende nu til en 76-årig kvinde fra Greve, fordi den 76-årige tidligere på eftermiddagen havde udleveret sine bankkort til en fremmed mand, der efter aftale var dukket op på hendes bopæl.
Forinden var den 76-årige blevet ringet op af en ukendt mand, der oplyste at ringe fra hendes banks sikkerhedsafdeling.

Årsagen til hans opkald var mistanke om, at nogen uberettiget var ved at hæve penge fra hendes konto, så hun skulle udlevere sine bankkort til en mand, der ville dukke op på hendes bopæl.

Manden, der afhentede hendes bankkort, blev beskrevet som: mand, ca. 25 år, mørk hudfarve, almindelig af bygning og iført mørkt tøj.

Efterfølgende kunne den 76-årige konstatere, at der uberettiget var hævet i alt 18.000 kr. fra hendes bankkonti, ligesom der var flyttet penge rundt mellem hendes konti, inden bankkontoen og kortene blev spærret.

Politiet har nu optaget rapporter om bedrageri i et forsøg på at få identificeret de falske bankmænd, der lykkedes med at få franarret personlige og fortrolige oplysninger om indehavernes bankkort, så de efterfølgende kunne misbruges.

Modtager du denne type opkald, så giv aldrig personlige oplysninger eller bankoplysninger til personer, som ringer uopfordret. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du vil anmelde eller have vejledning om mistænkelige opkald.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.