Bekymring og øget indsats mod stigende vanvidsbilisme i København

24 jul 2020
vanvid billister

Speedometer Wallpapers For Mobile - Wallpaper CaveVANVIDSBILISTER FIK INDDRAGET KØREKORTENE OG KLÆKKELIGE BØDER

Vi har lige nu en øget indsats mod såkaldt vanvidsbilisme, som blandt andet defineres ved, at der bliver kørt over 100 procent hurtigere end tilladt.

I nat lavede vi en hastighedskontrol på Kalvebod Brygge, hvor en bilist blev målt til 126 km/t i en 60 km-zone. Bilisten fik inddraget kørekortet på stedet og en bøde på 6.000 kr.

I weekenden var den også gal, hvor vi stoppede en bilist, der kørte 105 km/t på Amager Boulevard og en bilist som kørte 112 km/t på Tuborgvej. Begge steder er 50 km-zoner.

Begge bilister fik inddraget deres kørekort på stedet og en bøde på 6.000 kr.

”Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt at køre på den måde. Vanvidsbilisterne spiller hasard med både eget og tilfældige borgeres liv. Derfor er det noget, vi har stort fokus på i vores færdselsindsats,” siger Steen Søder, der er chef for Center for færdsel og trafik.

I 2019 blev 19 personer sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningerne med mere end 100 procent i Københavns politikreds. Alene i første halvår af 2020 er 31 personer sigtet for det samme.

”Vanvidsbilisterne er primært unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor, og derfor fortsætter vi vores indsats for at komme det her til livs,” siger Steen Søder.

Vanvid på vejene - Politi og retsvæsen - Aarhus

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.