BENJAMIN HOPPEDE I VANDET OG REDDEDE KVINDES LIV

14 jul 2020
Benjamin

BENJAMIN HOPPEDE I VANDET OG REDDEDE KVINDES LIV

Nogle historier er så gode, at de godt kan tåle at blive delt igen:

Selvom politibetjente ikke er på vagt 24 timer i døgnet, er det ofte svært at tage politikasketten helt af, når man har fri.

Det oplevede 26-årige Benjamin sidste år, hvor han udenfor arbejdstiden var med til at redde en kvindes liv.

Havde Benjamin ikke handlet, og tilsidesat sin egen sikkerhed, er det sandsynligt, at hændelsen havde haft en ulykkelig afslutning.

Her er hvad der skete:

Benjamin kom en aften cyklende over en bro ved Sluseholmen. Han så, at en mindre båd sejlede ind i slusen pga. kraftig strøm, og det resulterede i, at båden knækkede midt over og sank.

En kvinde og en mand, der var ombord på båden, røg i vandet og blev suget under broen. De greb fast i en wire og var fanget midt i strømmen, og kunne derfor ikke svømme ind til land.

En mand hoppede i vandet og kravlede ud langs wiren, men strømmen fangede også ham.

”Der var derfor lige pludselig tre personer, der hang fast i wiren. Jeg kastede et reb i vandet og fik med hjælp fra andre hevet manden, der lige var sprunget i vandet op igen, selvom den stærke strøm gjorde det svært,” siger Benjamin.

Kvinden og manden fra båden hang stadigvæk fast i wiren, og kvinden, der var stærkt synshæmmet, mistede grebet og drev længere ud i vandet.

”Kvinden var panisk og skreg efter hjælp, og jeg vurderede, at hvis jeg ikke handlede med det samme og sprang i, så ville hun drukne. Jeg svømmede ud til hende, imens jeg råbte til hende, at jeg var på vej,” siger Benjamin.

Kvinden var ikke i stand til at orientere sig, og kunne ikke se, at Benjamin var på vej, men hun kunne derimod høre ham.

”Da jeg nåede frem til hende, fik jeg vendt hende om mod mit bryst, så jeg kunne svømme ind med hende. Hun var meget svækket og panisk, og det kolde vand gjorde det udfordrende,” siger Benjamin.

En båd kom over til dem, kvinden kom op af vandet og blev lagt i aflåst sideleje. Hun blev sejlet ind i sikkerhed og en ambulance kørte hende til hospitalet.

En dykker fra redningskorpset kom den sidste mand til undsætning, og de blev reddet op af vandet af en båd længere væk fra broen.

Kvinden og manden blev efterfølgende indlagt på hospitalet og slap heldigvis fra ulykken uden varige mén.

Benjamin fik en dusør for sin heltemodige indsats.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.