Besiddelse af 124 stjålne designerstole fra kirke i Åbyhøj – nu idømt 10 måneders fængsel for groft hæleri

22 apr 2020
Tyveri kirke

“En 30-årig mand fra Åbyhøj er blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have været i besiddelse af 124 designerstole, som blev stjålet fra Thorsager Kirke sidste år.

Stolene, der er flere tusinde kroner værd pr styk, blev stjålet under et indbrud i kirken i oktober 2019. Få dage efter blev alle stolene dog fundet igen på to forskellige rastepladser i det østjyske. Halvdelen blev fundet på en rasteplads vest for Aarhus, mens den anden halvdel lå i en stjålet varebil på en rasteplads på Djursland.

Politiets efterforskning og efterlysninger af stolene i pressen førte til oplysninger om, at et stort parti designerstole kort efter indbruddet i kirken var blevet omlæsset på Pendlerpladsen Korslund ved Rønde.

Ud fra blandt andet teleoplysninger og andre digitale spor, fandt efterforskerne frem til, at den 30-årige havde været på rastepladsen den pågældende nat.

Efterlysning lagde pres på tyve

I Retten i Randers erkendte han at have modtaget de stjålne stole, og han modtog dommen på de 10 måneders fængsel. Han ønskede dog ikke at fortælle, hvem der havde været med ved overdragelsen af stolene.

”Det er desværre ikke lykkes os at finde frem til mændene bag tyveriet, men vi er glade for, at vi fik leveret samtlige stole tilbage til kirken, og at vi fik sat en gerningsmand fast. En stor tak til alle de borgere, der delte vores efterlysninger via de sociale medier. Det var medvirkende til, at vi hurtigt fandt stolene og lagde et stort pres på gerningsmændene. Vores teori er, at det bl.a. er derfor, de endte med at smide stolene af, ” siger politikommissær Anders Schouby.

Østjyllands Politi vurderer, at de p.t. har udtømt de efterforskningsmuligheder, der er for at finde frem til resten af de involverede gerningsmænd. Kommer der nye oplysninger i sagen, vil politiet tage sagen op igen.

Efter indbruddet blev der efterlyst i alt 143 stole – det viste sig dog senere, at det rette antal var 124. Alle stole er derfor kommet retur til kirken.

Pressekontakt

Politikommissær Anders Schouby, tlf. 4027 0191″

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.