Betjent fik lift af borger til eftersættelse i Grenaa

17 jul 2020
anholdt-håndjern (2)

Politiet fik hjælp fra borgere under eftersættelse i Grenaa

Onsdag kl. 18.19 kørte en patrulje på Stationsvej i Grenaa, da betjentene bemærkede to personer, som de har mødt ved tidligere lejligheder. Da de to mænd så patruljebilen, forsøgte den ene af dem, der trak en cykel, at undvige ved at trække væk. Dette opfattede betjentene som om, at han ikke ønskede at tale med politiet.

Betjentene holdt derfor ind til siden og tog kontakt til den 24-årige mand, som de mistænkte for at have narko på sig. Han blev sigtet for narkobesiddelse, og den ene betjente bad ham følge med om bag et cykelskur, hvor han kunne blive visiteret. Pludselig skubbede den 24-årige sin cykel mod betjenten, hvorefter han løb fra stedet i retning mod Kannikegade.

Begge betjente løb efter ham, mens de råbte ham an med besked om, at han var anholdt. Den 24-årige løb dog videre, men en hjælpsom borger tilbød den ene af betjentene et lift i sin bil ned til krydset Søndergade/Kannikegade, hvor betjenten kunne se, at den 24-årige kom løbende ud fra Museumsgården og ind i en baggård ved Torvet 6.

Betjenten steg ud af bilen og løb ind i baggården, hvor den 24-årige stod bag ved en bil. Han blev beordret ned på jorden, hvilket han ikke efterkom. Betjenten gav besked om, at han ville få peberspray, hvis han ikke efterkom politiets anvisninger, men den 24-årige lagde sig fortsat ikke ned, og betjenten sprøjtede derfor peberspray i ansigtet på ham.

Den 24-årige afværgede med armen, og løb atter ud fra gården og i retning mod Storegade. Undervejs tog han hånden ned i sin ene bukselomme og smed noget ind i en baggyde. Betjenten råbte til en borger, der kom gående på gågaden, at han skulle stoppe manden, men da borgeren forsøgte at stille sig i vejen, blev han skubbet væk og faldt til jorden.

Borgeren kom dog på benene igen og løb efter den 24-årige og fik ham indhentet ved Lillegade. Her forsøgte borgeren at tage fat i armen på den 24-årige, der slog ud efter ham, så de begge faldt til jorden. Borgerens briller faldt af, og han fik et slag på næsen. Kort efter kom betjenten til stedet og fik anholdt den 24-årige og lagt ham i håndjern.

Betjenten gik efterfølgende hen for at samle det op, som den 24-årige havde smidt fra sig. Det viste sig at være en sammenkrøllet cigaretpakke indeholdende noget heroin og nogle piller. Den 24-årige endte med at blive sigtet for narkobesiddelse, for vold mod borgeren, der forsøgte at standse ham, og for at være flygtet fra politiet.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.