Bil fra Litauen taget med 32,6 kg amfetamin ved grænsen i Frøslev

13 aug 2020
smugling

Litauer havde 32,6 kg amfetamin i bilen

Mandens bil blev i Frøslev taget ud til kontrol, og Toldstyrelsens narkohunde kunne hurtigt markere, at der var noget interessant. Nu er der faldet dom i sagen.

En 22-årig litauisk mand blev onsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt tolv års fængsel samt udvisning for bestandig for indsmugling af 32,6 kilo amfetamin.

Den 14. november 2019 ved Frøslev Grænseovergang blev den 22-årige i en personbil taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Toldstyrelsen har beslaglagt knap 90 kilo kokain | Toldstyrelsen

Ved kontrollen fattede Toldstyrelsens narkohunde interesse for køretøjet, og ved en undersøgelse i Toldstyrelsens undersøgelseshal fandt tolderne 8,6 kilo amfetaminolie, der omregnet til fast stof svarer til 32,6 kilo på gadeplan.

Den 22-årige blev derefter anholdt af betjente fra UKA Vest og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

Billede

Den tiltalte, der blev dømt i henhold til anklageskriftet, har under sagen nægtet sig skyldig og ankede dommen på stedet.

Politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest betegner sagen som et godt eksempel på, hvad et effektivt og professionelt samarbejde myndighederne imellem kan føre til.

– Vi ser med stor alvor på denne form for kriminalitet og er meget tilfredse med, at det er lykkedes for os at tage en så stor en mængde amfetamin ud af markedet, siger Brian Fussing.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.