Bilist taget med heroin i bilen og opiater i blodet

09 sep 2020
kører-med-heroin-i-blødet-

Hjørring – bilist påvirket af opiater


Kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer – dét blev en 37-årig mand sigtet og anholdt for mandag den 7. september om aftenen.

En patruljevogn kom kørende ad Frederikshavnsvej ud for Hjørring, da de lagde mærke til en personbil foran dem. En personbil, som de besluttede sig for at udføre kontrol med.

Opiat eller opioid? | Tidsskrift for Den norske legeforening

Bilens fører viste sig at være en 37-årig mand. Af mistanke til påvirket kørsel instruerede politiet manden i at deltage i en narkometertest. Og ganske rigtigt: testen gav positivt udslag for, at manden tilsyneladende var påvirket af opiater.

Da testen var positiv for, at manden påvirket af stoffer, blev betjentene yderligere mistænksomme. Det var ikke usandsynligt, at manden var i besiddelse af stoffer. Derfor visiterede betjentene manden og ransagede bilen.

I bilen fandt politiet en mindre mængde heroin, 2 stk. 2 mg suboxonepiller og 2 stk. 16 mg suboxonepiller – som betjentene øjeblikkeligt konfiskerede.

Politiet sigtede derfor både den 37-årige mand for brud på lov om euforiserende stoffer og kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Nearly three tonnes of Europe-bound heroin seized in several countries -  EU-OCS - European Observatory of Crimes and Security

Patruljen kørte derefter den sigtede til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

I Danmark har vi nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken

Nulgrænsen gælder for bl.a.:
Amfetamin (speed).
Kokain.
Cannabis (hash, marihuana, pot).
LSD.
Ecstasy.
Heroin.
Svampe, der indeholder psilocin og psilocybin.
Khat.
Poppers (amylnitrit).
GHB (fantasy).
Morfin.
Metadon.
Benzodiazepiner, der ikke er på recept.

Hvis politiet stopper dig og finder tegn på, at du har taget ulovlige stoffer, vil du få taget en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevis.

Nordjyllands Politi - Home | Facebook
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.