”Birthe fra Nordea” har ringet – flere forsøg på fupopkald fra falske bankpersoner på Sydsjælland og Lolland-Falster

03 jun 2020
Birte har ringet

De seneste dage har et par borgere været udsat for at blive ringet op af svindlere og fupmagere, som vil luske bankoplysninger ud af folk. Om formiddagen gik det ud over en kvinde fra Eskilstrup, som blev ringet op af “Birthe” fra Nordea, der skulle bruge oplysninger om NemID og kontooplysninger. Det lykkedes dog ikke “Birthe” at få noget ud af sit forehavende, for kvinden kontaktede straks sit pengeinstitut og spærrede sine kort og konti.

Em anden kvinde – fra Holeby – blev kontaktet i søndags af en person, der udgav sig for at ringe fra Jyske Bank, og hun fik at vide, at der var nogle mistænkelige transaktioner med overførsel af store beløb i gang på hendes konti. Den pågældende lagde imidlertid på, da kvinden oplyste, at hun kun havde gæld, så der var ingen penge at flytte rundt på.

Det giver dog anledning til endnu en gang at advare: Hverken pengeinstitutter eller NETS ringer og kræver oplysninger om betalingskort, NemID eller bankkonti. Man skal aldrig – som i aldrig! – oplyse konto- eller kortoplysninger – eller cpr-nummer for den sags skyld til uvedkommende. Lav gerne en kontrolopringning eller kontakt politiets servicecenter på tlf. 1-1-4, hvis du har spørgsmål. Del gerne denne advarsel med pårørende eller venner, der måske er mindre velbevandret på it-sikkerhedsområdet.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.