Brug pæren og stop tyven

08 okt 2020
indbrud-4

Den mørke tid er så småt begyndt. Derfor opfordrer Nordsjællands Politi borgerne til at indbrudssikre deres boliger.

Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til at sikre deres bolig mod indbrud nu, hvor den mørke tid så småt er er begyndt. Flere mørke timer giver nemlig indbrudstyvene gode arbejdsbetingelser, og derfor lyder et af rådene at sørge for, at der er lys både i og omkring boligen.

– Et mørkt hus signalerer ”ingen hjemme”. Derfor er det en god idé at anskaffe sig nogle tænd-og-sluk-ure, så der automatisk bliver tændt og slukket lys i forskellige dele af boligen, selvom man ikke er hjemme, siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston fra forebyggelsescentret i Nordsjællands Politi.

Ud over lys i boligen kan bevægelsessensorer, som tænder lys når nogen nærmer sig boligen udefra, også være med til at virke afskrækkende på ubudne gæster. Det gør det sværere for tyven at gemme sig og lettere for naboen at se, hvad der sker. 

Og netop naboer og godt naboskab er vigtigt for at undgå indbrud. Naboer, som holder øje med hinandens huse og eventuelt lægger en skraldepose i naboens skraldespand eller parkerer ved de huse, hvor der ikke er nogen hjemme, er med til at få flere huse på vejen til at se beboede ud. Og så skal man hilse på dem, som man ser i sit nabolag.

– Når man hilser, viser man også en eventuel tyv, at vedkommende er blevet set, og det kan få tyven til at opgive sit forehavende. Og så er det vigtigt, at man ringer til os, hvis man ser et indbrud, der er i gang eller opdager nogen i nabolaget, som opfører sig mistænkeligt, siger Brian Stybe Grayston.

Du kan finde flere råd til, hvordan du sikrer din bolig mod indbrud på www.botrygt.dk

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.