Covid-19: Fem nye hot spots i Aarhus

24 jul 2020
politiet kan lukke det områd

Fem nye midlertidige hot spots i Aarhus

Tre corona-hotspots ophæves på Vestegnen | Nyheder | Københavns ... Østjyllands Politi opretter fem nye midlertidige hot spots for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med superligakamp på søndag.

Søndag d. 19. juli 2020 var der i forlængelse af fodbold en masse glade mennesker i byen og til modtagelse af spillere i Tirstrup. Det er der normalt ikke noget til hinder for, men i vores covid-19 situation, så er større forsamlinger noget, der skal tages alvorligt i forhold til smittespredning.

”Vi har en lovgivning der tilkendegiver, at der ikke må forsamles mere end 100 personer i grupper. Hvis mere end 100 personer stimler sammen og ikke holder behørig afstand, kan politiet påbyde personer at forlade stedet eller lave et opholdsforbud på stedet, så vi undgår at smitte hinanden” udtaler politiinspektør, Martin Løye.

Når der igen er Superliga fodbold søndag d. 26. juli 2020 i Aarhus og skal fordeles medaljer, så forventer politiet igen mange mennesker i byen. For at forebygge smittespredningen og håndhæve lovgivningen, indfører Østjyllands Politi på dagen fra kl. 12.00 hot spots på følgende områder:

Foran Ceres Park
Telefonsmøgen/Busgaden
Store Torv
Ved Ingerslev Boulevard
Ved Sct. Pauls Kirkeplads

No es el coronavirus lo único que nos está matando | CONNECTASDer vil ved områderne blive opsat skiltning, som tilkendegiver, at det er et hot spot område. Samtidig etableres en zone på John Stampes Plads, der oplyser om, at der indenfor zonen kan befinde sig max. 100 personer. Det vil også blive markeret med skilte.

Et hotspot område er et signal om, at man i området særligt skal tage sig i agt for, at der ikke sker smittefarlig sammenstimlen og at ophold kan forbydes, hvis det ikke respekteres. ”Vi forventer, at områderne respekteres, da det ellers kan ende med, at vi helt forbyder ophold de pågældende steder”, siger politiinspektør Martin Løye.

Østjyllands Politi vil føre tæt tilsyn med de fem steder og vil også løbende vurdere, om der er andre steder i politikredsen, hvor der vil være behov for at sætte advarselsskilte op.

”Jeg vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man generelt tænker sig om, hvis man skal ud og deltage i fejringen af byens fodboldhold. Hvis man kan se, at der er mange mennesker, der har samlet sig et sted, så find et andet sted. Vi har et fælles ansvar for, at en glad begivenhed ikke starter nye smittekæder” siger Martin Løye.

Fakta om opholdsforbud
Ophold i et område, hvor der er udstedt opholdsforbud, kan herefter medføre bøde for alle, der opholder sig i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området, fx løbe tur, lufte hund m.v. Bøden er på 2.500 kroner og kan stige i gentagelsestilfælde.

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje, forlystelsesparker, banegårde og lufthavne, forretninger, indkøbscentre i åbningstiden, campingpladser.

Forbud kan ikke udstedes for større områder, f.eks. en bydel.

Reglerne om opholdsforbud fremgår af § 10 i “Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19”, som kan læses her.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.