Danmarks første cockerspaniel er blevet godkendt som narkohund

21 jul 2020
narkohund

MØD VORES NYE NARKOHUND BUDDY

De fleste forbinder nok politihunde med schæfere, og det er da også dem, vi har flest af. Men vi har også flere labrador-hunde, da de typisk egner sig bedre som narko- og sprængstofhunde.

Men nu har vi fået et helt nyt medlem i vores hundefamilie i form af cockerspanielen “Buddy” på 15 måneder, der netop officielt er blevet godkendt som narkohund.

Buddys fordel er, at han er let, hurtig, kvik og ivrig. Narkohundeførerne løfter ofte på deres hunde, hvis de skal søge efter narko i skabe eller på hylder, og så er det en fordel at have en mindre og lettere hund. Han kan også bedre søge steder, hvor der ikke er så meget plads – som fx i biler.

Cockerspanielen er også en dygtigt jagthund, og det kan være nyttigt, når man som politihund nogle gange skal arbejde i fx krat og buske eller andre svært fremkommelige steder. Buddy er det, man kalder miljøstærk, og han lader sig ikke afskrække af hverken torne eller tidsler.

Buddy bestod sin eksamen med bravour og fandt uden problemer de 10 små poser med forskellige slags stoffer, der var lagt ud i blandt andet biler og tasker. Og selvom han har krudt bagi, så viste han ved lydighedsøvelserne, at han godt ved, hvem der bestemmer – og det er mindst lige så vigtigt, hvis man skal være en god politihund.

Velkommen på holdet Buddy – vi glæder os til samarbejdet! #politidk

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.