Det ridende politi besøger Nykøbing Sjælland tirsdag

13 okt 2020
Politiheste-2

Ridende politi i Nykøbing Sjælland

I morgen tirsdag kommer politihestene fra Københavns Politis Rytterisektion til Nykøbing Sjælland omkring kl. 11.00 i Algade.

De ridende betjente fra Københavns Politi tager ofte rundt i andre politikredse for at ride patruljer i forskellige miljøer. For Midt- og Vestsjællands Politis vedkommende har hestene også været på besøg i Køge, Holbæk, Ringsted og Roskilde, hvor glade borgere har fået lov at klappe de firbenede og tale med de tobenede i uniform. Hestene har snart været en fast del af politiet i to år, da Rytterisektionen blev dannet 1. november 2018. 

Det tager tid at opbygge en ny rytterisektion i dansk politi, da en god politihest skal trænes længe, miljøtilvænnes og være med på ridende patrulje, før den kan indgå i alle operative opgaver. Rytterisektionen oplever dog, at hestene er en god indgang til dialog med borgerne under patruljer, og at de får en utrolig positiv kontakt med både unge og ældre.

Selvom Rytterisektionen holder til primært i København, er det en landsdækkende sektion. På sigt skal der være omkring 20 heste i sektionen, som skal kunne indsættes i operative opgaver. Betjentene på hesteryg oplever en meget bedre kontakt med borgerne, end hvis de kom kørende på motorcykel eller i bil, og derfor bruges hestene også i områder, hvor det generelt kan være svært at komme i kontakt med borgere – herunder særligt udsatte boligområder. 

”En god borger fra Odsherred har foreslået, at vi fik besøg af politihestene, og den idé var vi helt med på. Derfor har vi inviteret Rytterisektionen til at komme her i efterårsferien.

Vi er rigtig glade for, at Rytterisektionen havde mulighed for at komme til Nykøbing Sjælland, nu hvor rigtig mange borgere søger mod sommerhusene i Odsherred for at holde ferie.


Der vil være markant flere borgere i kommunen i denne uge, og derfor vil vi også gerne have en dialog med både fastboende og sommerhus-lejere i området. Det ved vi af erfaring, at politihestene kan være en god indgang til, og samtidig vil der forhåbentlig være mange børn i byen, som får et særligt syn her i efterårsferien med det ridende politi,” siger politikommissær Karin Storm, der er leder af Forebyggelsessektor vest i Midt- og Vestsjællands Politi. 

  • Der stilles mange krav til en god politihest, derfor kommer hesten på prøve i fire uger, hvor den dels skal gennem en masse tests hos dyrlægen, men man skal også sikre sig, at den er mentalt stærk.
  • En politihest skal være mentalt stærk, robust og rolig.
  • Den skal helst være i alderen 6-11 år, når den indkøbes. Hestene kan bruges, til de er 18-20 år.
  • Sideløbende med de daglige patruljer, trænes både heste og ryttere af en berider flere gange om ugen.
  • Hestene miljøtrænes ligeledes for at vænne sig til forskellige slags menneskemængder og omgivelser.
  • Det tager mellem 1½-2 år at uddanne en politihest.
Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.