Dømt for at sprænge pizzeria i luften

15 jan 2021
Bombe

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

Den ene 20-årige blev idømt fem års fængsel, mens den anden 20-årige og den 23-årige blev idømt fire år og seks måneders fængsel. De er alle kendt skyldige i at have været i besiddelse af en bombe, der bestod af cirka to kilo dynamit. 

Tidligt om morgenen den 18. september transporterede de bomben til Jyllingevej, hvor de kastede en brosten gennem ruden til pizzeriaet, anbragte og antændte bomben i døråbningen og løb fra stedet. Herefter gik der cirka to minutter, hvor morgentrafikken på Jyllingevej fortsatte forbi, før bomben sprang. 

Ingen personer kom til skade ved eksplosionen, men den forårsagede skader på selve bygningen, de omkringliggende bygninger og et busstoppested for anslået 8,3 millioner kroner. 

Efter en intensiv efterforskning kunne Københavns Politi den 9. december 2019 anholde i alt fire personer i sagen. En blev siden løsladt, mens de tre dømte har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

»De tre dømte har gennemført sprængningen uden tanke på de fatale konsekvenser, det kunne have haft. Der går omkring to minutter, fra de antænder bomben, til den eksploderer – derfor er det tilfældigheder, der gør, at der ikke befandt sig personer i nærheden, da eksplosionen skete,« siger anklager Allan V. Kristensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

De tre dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommene skal ankes. 

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.