Efter skudsag i Vollsmose: Odense Kommune og Fyns Politi afholder dialogmøde med borgerne i området

30 jun 2020
overvågning Odense

Efter skudsag i Vollsmose: Odense Kommune og Fyns Politi afholder dialogmøde med borgerne i området

I dag fra kl. 17 og frem afholder Odense Kommune flere dialogmøder i og omkring Vollsmose og Korsløkkeparken. Her deltager politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi, og han har et par klare budskaber med til borgerne i området.
Fyns Politi efterforsker på højtryk skudsagen i Vollsmose onsdag aften, hvor en person døde og en anden person blev hårdt såret.

Indtil videre har efterforskningen afdækket, at skyderiet bunder i en konflikt mellem personer der tilhører to grupperinger i området, som Fyns Politi kender.

Efterforskningen og den dræbte
Efterforskningen har mange grene, der skal afdækkes, men én af de ting som efterforskerne har prioriteret at klarlægge så hurtig som muligt, er den dræbte mands relation til de to stridende grupperinger. Politidirektør i Fyns Politi Arne Gram siger i den forbindelse: “Med baggrund i efterforskningen kan jeg slå fast, at der intet er i politiets efterforskning, der på nuværende tidspunkt tyder på, at den dræbte 31-årige mand har tilhørsforhold til nogen af de to stridende grupperinger i området.”

Fyns Politi har fortsat en lang række tekniske undersøgelser og materiale, der skal ses igennem, og der skal stadig tales med en række mennesker, inden det er muligt at klarlægge præcis, hvad der skete natten til torsdag i sidste uge. Arne Gram beder i den sammenhæng borgerne og medierne om tålmodighed og respekt for efterforskernes meget svære arbejde.

Tryghed og sikkerhed skal genskabes
Efter to skudepisoder inden for kort tid har Fyns Politi indført både visitationszone og skærpet strafzone.
“Borgernes tryghed og sikkerhed er helt afgørende for os, og vi vil og vi kan ikke acceptere, at der bliver anvendt skydevåben, som vi har set det. Det hører ingen steder hjemme, og vi vil – sammen med vores gode samarbejdspartnere – gøre alt, hvad der står i vores magt for at imødegå denne udvikling”, siger Arne Gram.

Fyns Politi vil i den kommende tid fortsat være markant til stede i Vollsmose og Korsløkkeparken – såvel efterforskningsmæssigt tryghedsskabende som forebyggende. Det lokale politi i Vollsmose vil også være ekstra synlige og bruge tid på at tale med og lytte til de borgere, der har brug for det.

Vi har brug for borgernes hjælp
Det er stadig for tidligt at melde flere konkrete resultater fra efterforskningen ud, men en ting står lysende klart og det er, at Fyns Politi har brug for borgernes hjælp. Derfor er Arne Gram også glad for at deltage i dagens dialogmøder. “Jeg er glad for, at Odense Kommune og Fyns Politi får denne mulighed for at indgå i en god dialog med borgerne, der bor i området, eller som der på den ene eller anden måde spiller en central rolle i området”, siger Arne Gram.

Fyns Politi opfordrer til, at man kommer til politiet med tip, informationer, tekniske ting (f.eks. fotos, videooptagelser) eller andet, der kan hjælpe efterforskningen i den rigtige retning. Tekst og billeder kan sendes anonymt via politiets hjemmeside https://politi.dk/anmeld/tip-politiet. Det kan gøres direkte fra en mobiltelefon.

Ligger man inde med videoklip kan disse sende til Fyns Politi på e-mailen: [email protected] – sender man via denne mailadresse kan politiet ikke garantere annonymitet.

Herudover opfordrer Fyns Politi borgerne i området til:

• at alle tager afstand fra og holder sig væk fra grupperinger og eventuelle konflikter i området
• at ringe 114 eller i hastende tilfælde 112, hvis der forgår noget mistænkeligt
• at forældre holder et ekstra skarpt øje med deres børn og unge, så de ikke frivilligt eller ufrivilligt risikerer at blive en del af konflikten

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.