Efterforskningen omkring skudsag i Vollsmose er i fuld gang – men politiet holder kortene tæt til kroppen

07 jul 2020
vollsmose skyderi

Fyns Politi: Efterforskningen er i fuld gang

Fyns Politi efterforsker intensivt skudsagen fra den 24. juni i Vollsmose, hvor en 31-årig mand blev dræbt og en anden 31-årig mand hårdt såret.

Det er ikke meget Fyns Politi har kunnet melde ud til offentligheden om den igangværende efterforskning af skudsagen i Vollsmose, som kostede en 31- årig mand livet og efterlod en anden 31-mand hårdt såret. Årsagen er, at efterforskningen er krævende og kompleks.- Vi er helt bevidste om, at der er et pres for at vi holder medier og offentlighed orienterede i den her sag, men vi må også bare konstatere, at efterforske en drabssag i et miljø som det, vi har med at gøre her, det er tungt og komplekst. Vores højeste prioritet er at finde og stille gerningsmanden eller -mændene til ansvar i den her sag, men for at det skal lykkes, er vi nødt til at holde kortene tæt til kroppen, forklarer vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.

 

Dykkere i åen

Fyns Politi har torsdag og fredag i sidste uge haft dykkere fra forsvaret i en å nær Vollsmose, ligesom hunde har afsøgt vandkanten langs åen. En del af efterforskningen pegede os i sidst uge i retning af åen, og derfor har vi haft hjælp til at afsøge den. Af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg på nuværende tidspunkt ikke fortælle, om vi har fundet noget, men blot bekræfte, at vi har været der, og at det er i relation til skudsagen.

Efterforskning kører ad flere spor, og et af de spor har fokus på de tekniske spor i sagen.  Richardt Jakobsen fortæller: – Når vi arbejder i et miljø, hvor der ikke er særligt mange, der har lyst til at tale med os, så bliver de tekniske spor vigtige elementer i efterforskningen. Det er et tidskrævende arbejde, som vi fortsat er i gang med, og som vi derfor heller ikke kan sige noget om i øjeblikket, andet end vi stadig er meget interesserede i relevant video eller tips fra beboere i området, som måtte ligge inde med noget på fx deres telefon.

Endelig er Fyns Politi fortsat i gang med afhøringer og genafhøringer.

Vi beder om tålmodighed

– Vi melder alt det ud, vi kan og som er forsvarligt i forhold til vores efterforskning – det er bare ikke særligt meget lige nu. Hvis vi siger for meget nu, kan det koster os dyrt i den anden ende ved enten at ødelægge efterforskningsspor eller i bedste fald at besværligøre det. Derfor er vi meget påpasselige. Det beklager vi, men det er nødvendigt.

Visitationszone, tryghed, forebyggelse

Samtidigt med efterforskningen har Fyns Politi bl.a. oprettet visitationszone i området omkring Vollsmose og Korsløkke. Her er der pr 6. juli fundet følgende:
– 12 knive
– 11 peberspray
– 4 boldtræ
– 2 hjulnøgler
– 1 jernrør
Ydermere er der afleveret to ældre, rustne pistoler. Både visitationszone og skærpet strafzone er gældende til den 16. juli kl 15.00

Fyns Politi fortsætter i den kommende tid den ekstra tryghedsskabende patruljering i Vollsmose ligesom Fyns Politi har et rigtig godt samarbejde med Odense Kommune om forskellige mere langsigtede forebyggende tiltag.

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.