Efterlysning: To urner stjålet fra Gjerlev Kirke nord for Randers – Østjyllands Politi efterlyser hvid bil

05 jun 2020
urner

Indbruddet skete i løbet af tirsdag aften eller nat, da ukendte gerningsmænd brød ind i kirkens graverbygning og det tilhørende værksted. Urnerne stod i en kasse og afventede, at de senere skulle nedsættes.

 

Appel til gerningsmændene 

Østjyllands Politi opfordrer gerningsmændene til at kontakte politiet med oplysninger om, hvor man kan finde urnerne, der ikke repræsenterer nogen større værdi for andre end de pårørende.  Derudover beder politiet borgerne om straks at henvende sig, hvis man en formodning om, hvor urnerne kan findes.

”Der sidder pårørende til de døde, der er meget berørte, og vi vil meget gerne have urnerne tilbage til dem og kirken igen. Hvis du ser urnerne eller har kendskab til, hvor de er, så ring til politiet. Lad være med at røre eller flytte dem – lad politiet om det”, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

 

Hvid bil søges

Ud over de to urner stjal gerningsmændene også to buskryddere, en hækkeklipper og en havetraktor, som tyvene kørte væk på en trailer, som de også tog fra kirkens grund. Dagen efter blev traileren fundet i landsbyen Tvede, som ligger syd for Gjerlev.

En beboer i Gjerlev så natten til onsdag en hvid bil, formentligt en Citroën Berlingo eller en Peugeot Partner, holde foran kirken. Morgenen efter var bilen væk.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra folk, som har set den hvide bil, eller nogen køre rundt med havetraktoren på traileren natten til onsdag.

”Vi er i fuld gang med efterforskningen og kigger også på, om der er lignende sager, der kan kædes sammen med indbruddet i Gjerlev, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Indbruddet i kirken blev opdaget onsdag morgen, men det var først torsdag, at det blev opdaget, at de to urner var forsvundet.

Har du oplysninger til sagen, kan du give dem til Østjyllands Politi via tlf. 114.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.