Efterskolelærer dømt for blufærdighedskrænkelse af 15-årig pige

28 jun 2020
blufærdighedskrænker dømt

Efterskolelærer dømt for blufærdighedskrænkelse

En efterskolelærer er fredag formiddag blevet dømt for blufærdighedskrænkelse. Han fik tre måneders ubetinget fængsel og må de næste tre år ikke beskæftige sig med børn og unge under 18 år.
En 46-årig mand er ved retten i Viborg blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af en 15/16-årig pige. Manden var lærer på den efterskole, hvor pigen i skoleåret 2014/2015 var elev.

Manden har i perioden 1. september 2014 til 31. juli 2015 via mobiltelefon sendt beskeder med seksuelt indhold til eleven og har i samme periode sagt ting til pigen, der var egnet til at krænke blufærdigheden. Derudover har manden tilbudt at massere eleven og berørt hende på måder, der var egnet til at krænke blufærdigheden. Endelig har manden i begyndelsen af det efterfølgende skoleår, hvor pigen ikke længere var elev på skolen, sendt et billede og flere beskeder, der ligeledes var egnet til at krænke blufærdigheden.

Den nu 21-årige kvinde anmeldte i efteråret 2019 forholdene til Midt- og Vestjyllands Politi.
I dag blev sagen så afgjort. Dommen lød på tre måneders ubetinget fængsel. Derudover blev den 46-årige mand frakendt retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i tre år.

”Jeg er tilfreds med dommen. Han er stort set dømt i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand, og dommen ligger i vores optik fint i tråd med retspraksis på området”, siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev desuden dømt til at betale 15.000 kroner i erstatning til kvinden.

Dommen blev afsagt uden retsmøde. Derfor er det endnu uafklaret, hvordan den dømte forholder sig til ankespørgsmålet.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.