En 35-årig mand fra Aarhus blev mandag ved Retten i Aarhus idømt otte års fængsel for at have bedøvet og udnyttet to kvinder seksuelt

18 maj 2020
piller i drink

En 35-årig mand fra Aarhus blev mandag ved Retten i Aarhus idømt otte års fængsel for bl.a. to voldtægter, hvor han først bedøvede kvinderne og derefter skaffede sig samleje med dem, mens de var ude af stand til at modsætte sig.

 

Ud over voldtægterne blev den 35-årige også dømt for at have været i besiddelse af flere skydevåben med tilhørende ammunition og for en lang række andre overtrædelser herunder indbrud, databedrageri og færdselsforhold. Han blev frifundet for at have forsøgt at erhverve 15-20 skydevåben.

I oktober 2017 tog en dengang 18-årig kvinde til Aarhus for at besøge den 35-årige, som hun havde en fælles bekendt med. Under besøget tilbød den 35-årige sin gæst noget kokain, som hun tog. Ved den anden bane kokain hun tog, blev kvinden pludseligt døsig og mistede bevidstheden. Kvinden anmeldte overgrebet og fik foretaget en undersøgelse. Hendes blodprøve viste spor efter det bedøvende stof clonazepam, og den 35-årige blev efterfølgende anholdt.

 

Gammel sag genoptaget

Anholdelsen af den 35-årige førte til genåbningen af en sag tilbage fra 2016, hvor en dengang 20-årig kvinde anmeldte, at hun var blevet bedøvet og muligt voldtaget på sin adresse i Højbjerg af en mand, hun kun kendte sporadisk. Dengang mistænkte politiet også den 35-årige, men på grund af mangel på beviser, frafaldt politiet dengang sigtelserne.

I retten blev den 35-årige dømt for begge voldtægter.

”Det er usædvanligt grove sager, hvor den 35-årige på kynisk vis har lokket kvinderne til indtage stoffer med bedøvende virkning, hvorefter han udnyttede dem seksuelt. Retten idømte en markant straf, hvor strafferammen blev udnyttet fuldt ud, hvilket man sjældent ser i dansk retspraksis, ” siger den ene anklager i sagen Birgitte Ernst.

Voldtægterne var langt fra de eneste forhold, den 35-årige blev dømt for.

”Sagen har i alt omhandlet 85 forhold af blandet karakter, og jeg er tilfreds med at han blev dømt for hovedparten af forholdene herunder besiddelse af stjålne skydevåben” siger den anden anklager i sagen Anna Truelsen.

Den 35-årige ankede dommen til frifindelse.

 

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.