En 46-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og tre måneder for flere indbrud og tyverier på samme vej i Randers

13 maj 2020
indbrudstyv på kamera

Tidligt om morgenen den 21. marts i år fik en mand via sit alarmsystem en besked på sin mobil om, at nogen listede rundt ved hans hjem på Gl. Hadsundvej i Randers. Manden var i sommerhus men via overvågning og mobilappen kunne han live se en fremmed gå rundt om huset derhjemme og tage i dørhåndtaget, ligesom han forsøgte at åbne carporten med en fjernbetjening.

Østjyllands Politi blev kontaktet, og en patrulje kørte kort efter til stedet, hvor de tæt på adressen så manden fra videoovervågningen gå rundt. Den 46-årige blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

 

Det viste sig, at han to dage forinden havde brudt ind i samme hus på Hadsundvej, hvor han bl.a. havde stjålet et armbåndsur, en bilnøgle og fjernbetjeningen til carporten. Uret havde han på ved anholdelsen, og betjentene fandt bilnøgle og fjernbetjening smidt i græsset i nærheden.

 

Efterforskerne kunne kæde den 46-årige sammen med to andre forhold på samme vej. Ét sted havde han stjålet en mountainbike fra en carport, og et andet sted var han brudt ind i et skur og stjålet værktøj for mange tusinde kroner.

 

Reststraf blev udløst

I retten erkendte han alle forhold, og de kriminelle handlinger udløste en reststraf, der lå fra en tidligere dom. Derfor endte han med en fængselsstraf på et år og tre måneder.

”Når man som den 46-årige er prøveløsladt, så falder hammeren ekstra hårdt, hvis man begår ny kriminalitet. Jeg er tilfreds med, at retten med dommen har sendt et tydeligt signal om, at det får en alvorlig konsekvens, hvis man bliver taget for indbrud, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 46-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

 

 

 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.