Én dags kriminelle handlinger førte til 1 år og 3 måneders fængsel og indrejseforbud i 12 år

20 maj 2020
inbrud i bil

Mandag den 18. maj var retten sat i Horsens, hvor en 20-årig mand var tiltalt for 13 strafbare forhold, som havde det til fælles at de alle var begået den 16. januar i år. Dommen lød på fængsel i 1 år og 3 måneder og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år

 

Manden startede den dyre dag i København, hvor han erkendte at have stjålet fra en herretøjsforretning, hvorefter han tog toget videre til Skanderborg. Det var dog tilfældigt, at endestationen blev i Skanderborg. Det skete fordi manden pludselig udøvede vold mod en togkontrollør og på den baggrund blev anholdt af Sydøstjyllands Politi. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en kniv.

Efter at være blevet løsladt på Skanderborg Fælled begik han indbrud i 7 forskellige biler. Dette blev bevist i retten ved fremvisning af videoovervågning og afhøring af flere vidner.

Anklager Tobias Engby forklarer: ”Efter at have begået indbrud i bilerne begav manden sig videre ned i Skanderborg by, hvor han stjal en telefon fra en tilfældig kvinde og begik indbrud i en lejlighed. Han spurgte efterfølgende en taxachauffør om et lift. Taxachaufføren nægtede at køre med manden, da han stod med en udslået foldekniv i hånden.”

Sydøstjyllands Politi kunne for anden gang anholde den tiltalte i Skanderborg på grund af taxachaufførens underretning af politiet om det passerede.

Den tiltalte nægtede under sagen størstedelen af forholdene, men Retten i Horsens fandt på baggrund af de førte beviser, at tiltalte skulle dømmes skyldig. Straffen blev udmålt til 1 år og 3 måneders fængsel, ligesom manden blev udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende i 12 år.

Anklager Tobias Engby uddyber: ”Manden var to gange tidligere idømt udvisning af Danmark, men på grund af særlige omstændigheder aldrig udrejst af landet. Ved at sammenholde straffens længde med mandens tilknytning til henholdsvis Danmark og sit hjemland fandt retten at manden skulle udvises og at et indrejseforbud i 12 år var passende.”

Den 20-årige mand modtog dommen og blev efterfølgende varetægtsfængslet til afsoning og senere udsendelse af Danmark.

For anklagemyndigheden i Sydøstjyllands Politi mødte anklager Tobias Engby.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.