En del mindre brande i Holbæk efterforskes som mistænkelige – kontakt gerne politiet på tlf. 114 hvis du har bevidnet noget

02 jun 2020
Brande holbæk

Politiet efterforsker nu flere mindre brande, der har været i Holbæk henover pinsen. Der har været flere tilfælde af brand i skraldespande/containere og et cykelskur, som politiet anser som mistænkelige. Politiet efterforsker sagerne nærmere, for at se om der er en sammenhæng og søger i den forbindelse vidner i sagen.

Fredag kl. 21.07 kørte politi og brandvæsen til brand i to affaldscontainer, som står ved Slotshaven Gymnasium. Den ene på den sydlige gavl og den anden på den sydøstlige side af bygningen. En forbipasserende 61-årig kvinde, så at der var ild i noget kvas tæt på bygningens mur. Hun fik kvalt ilden uden for containeren med en flise, hvorefter hun ringede 112. Den 61-årige havde ikke set nogen personer på stedet, men havde hørt nogle stemmer tale sammen. Da politi og brandvæsen kom frem, var der røgudvikling, men ingen flammer. Brandvæsnet fik slukket gløderne i begge containere, og der skete ingen skade på fast ejendom. En hundepatrulje afsøgte området, men fandt ikke frem til nogen mistænkelige personer eller genstande. Vidner som har set nogen personer på Slothavens Gymnasiums område fredag aften før ilden opstod, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet.

Fredag kl. 22.20 opstod brand i to skraldespande, som stod tæt på hinanden inden for en radius af ca. 100 m på Klosterstræde ud for nr. 2 og på Kirkestræde ud for nr. 4 i Holbæk. Brandvæsnet slukkede ilden før de spredte sig yderligere og ingen personer kom til skade. Det var ikke muligt for politiet at fastslå brandårsagen, men anser dem som mistænkelige brande, idet de opstod tæt på hinanden i samme tidsrum. Politiet hører gerne fra vidner, som har bemærket nogen personer tæt ved skraldespandene op til og efter brandene opstod.

Søndag kl. 14.51 kom et alarmopkald om brand i et cykelskur tilhørende Holbæk Kommunes bygninger på Seminarieparken. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der var tale om en mindre brand, som kun havde forårsaget skader på cykelskuret. Politiet undersøgte brandstedet, hvor vidne havde hørt et brag forud for at branden startede. Vidnet så en gruppe drenge, som var løbet fra stedet kort efter. Politiet forsøger nu at finde frem til gruppen af drenge, og søger vidner i sagen. Borgere som har bemærket nogen personer omkring cykelskuret før branden opstod, og som kan beskrive dem nærmere bedes kontakte politiet.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagerne om de mistænkelige brande.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.