En travl sommer for redningshelikopterne

19 sep 2020
heli3

Forsvarets redningshelikoptere (SAR) har haft travlt i sommermånederne. 140 gange var helikopterne i luften.

Tre steder i landet står en SAR-vagt klar til at rykke ud døgnet rundt, hvis der opstår en nødsituation på vandet. I Aalborg, Skrydstrup og Roskilde.

SAR er den internationale forkortelse for search and rescue, eftersøgning og redning.  En SAR-vagt består af en EH-101 Merlin-helikopter og seks besætningsmedlemmer, hvoraf den ene er en læge. 

Ambulanceflyvninger med helikoptere koster 100.000 kr. i timen –  BeredskabsInfo

Opgaverne spænder også over transport af patienter, der hurtigt skal fra et sygehus til et andet, til overvågning af havmiljøet, hvor besætningen hjælper med at tage vandprøver.

I løbet af sommeren 2020 har de forskellige SAR-helikoptere været af sted over 140 gange for at deltage i redningsoperationer.

Det viser tal fra Forsvarets Operationscenter, som kan ses i tabellen herunder. Antallet stikker ikke ud i forhold til normalbilledet, da der generelt er mange missioner i  løbet af sommermånederne.

statsar
washsar
EH 101 vejer 15 tons og laver et kraftigt lufttryk under sig. Presset kan trykke både redder og personen i vandet. Billede fra video som kan ses nederst.

Når ikke SAR-besætningerne i henholdsvis Roskilde, Aalborg og Skrydstrup bliver kaldt ud på mission i løbet af deres vagt, træner de blandt andet forskellige redningssituationer.

Du kan i videoen nedenfor se, hvordan det foregår. En vagt varer tre døgn ad gangen for en besætning.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.