Endnu en mand varetægtsfængslet efter uro i Gellerup – efterforskningsgruppe arbejder med identificering af gerningsmænd

18 jun 2020
fyrreværkeri

Onsdag blev en 26-årig mand varetægtsfængslet efter, at han dagen før var blevet anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet ved at affyre et bomberør mod flere betjente under urolighederne i Gellerup den 5. juni.

I sidste uge blev en anden 26-årig mand varetægtsfængslet i samme sag og med samme sigtelse.

En dedikeret efterforskningsgruppe ved Østjyllands Politi arbejder på at få identificeret de gerningsmænd, der under urolighederne i Gellerup påsatte mindre brande, smed med sten og affyrede fyrværkeri mod politiet. Blandt andet kigger efterforskerne en masse overvågningsbilleder og videoklip igennem, som er blevet sikret i forbindelse med urolighederne.

”Vores efterforskere gør alt, de kan for at finde frem til så mange gerningsmænd som muligt, så de kan blive stillet til regnskab for urolighederne i lokalområdet til gene for borgerne og for angrebene på politiet. Brandene og stenkastene skabte en enorm utryghed blandt borgerne i området, og det var også en voldsom oplevelse for vores betjente, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Efterforskerne, der er sat på sagen, fortsætter deres arbejde på at få identificeret gerningsmændene, som i flere tilfælde var maskerede under urolighederne.

De to mænd, der er anholdt for at have skudt med fyrværkeri efter politiet, er varetægtsfængslet frem til den 25. juni.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.