Et kig ind i detentionen

21 sep 2020
anholdt (3)

🛌 En gang imellem har vi overnattende gæster på en af vores politistationer. Det er nok lidt anderledes end badehotellet, campinghytten eller hvor du nu ellers har tilbragt din sommerferie.
Vi hygger for eksempel ikke så meget om gæsterne, der er ingen pyntepuder, blomster på bordet eller roomservice.

👀 Man får til gengæld masser af opmærksomhed. Vi går nemlig flere gange fysisk ned og tjekker til vores gæster og holder hele tiden et vågent øje med dem via kamera og mikrofon i detentionsrummet. Gæsten kan også altid få fat på os ved at trykke på en knap.

Der skal noget til, før du bliver indlogeret i detentionen på en af vores politistationer. Men er du så beruset eller påvirket af euforiserende stoffer, at du ikke kan tage vare på dig selv, og der ikke umiddelbart er en pårørende eller andre, vi kan aflevere dig til, ja så er det i detentionen, vi vil anbringe dig, mens du kommer til hægterne. Inden vi gør det, får vi selvfølgelig en læge til at tjekke, om det er forsvarligt at lade dig sidde i detentionen. 👨‍⚕️

Detentionsrum, politistationen i Holstebro

Det er heldigvis de færreste, der oplever at ryge i detentionen, og vi håber ikke, det står på din bucket list. Men her får du altså et kig ind i ’værelset’. Billedet er taget i et af vores detentionsrum på politistationen i Holstebro. Der er, som du kan se, fire vægge, et vindue uden nips og en madras, som man kan hvile sig på. Madrassen ligger på gulvet, så man ikke falder ned eller på andre måder slår sig på sengen.

I snit har vi her i politikredsen en gæst i detentionen ni ud af ti dage. Vi sørger i øvrigt for, at folk sidder der så kort tid som muligt – typisk er det mellem fem og otte timer.
Inden vi bruger rummet igen, gør vi det selvfølgelig grundigt rent. 💧👌

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi mĂĄ sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.