Europol efter 46 anholdelser: ‘En dårlig dag for den italienske mafia’

20 sep 2020
mafia5

46 medlemmer af den italienske mafiaorganisation ‘Ndrangheta er i denne uge anholdt under aktion i Frankrig og Italien

Tirsdag den 15. september arresterede den franske Gendarmerie (Gendarmerie Nationale) og det italienske Carabinieri Korps (Arma dei Carabinieri), støttet af Europol og Eurojust, 46 personer (33 i Frankrig og 13 i Italien) for omfattende narkohandel og hvidvaskning af penge.

En større operation blev muliggjort af en ekstraordinær indsættelse af mere end 550 politibetjente i Frankrig og Italien. Under husundersøgelserne beslaglagde politimænd våben, en stor mængde kontanter, forfalskede dokumenter, stoffer, køretøjer og forskellige aktiver fra hvidvaskning af penge. Undersøgelsen afslørede også overførslen af ​​våben, nogle af dem militære. De mistænkte, der er knyttet til ‘Ndrangheta’, blev rapporteret at spille en aktiv rolle i handel med kokain og cannabis mellem Côte d’Azur i Frankrig og Liguria i Italien med forsyningskæder fra Belgien, Spanien og Holland.

‘Ndrangheta er en italiensk kriminel organisation, der især opererer i den italienske region Calabrien. Europol anslog i 2013, at ‘Ndrangheta er en af de mest truende netværk af organiseret kriminalitet. Organisationen er i dag involveret global i kriminalitet, der omfatter narko, menneskehandel, miljøkriminalitet, afpresning m.v.

Europol støttede undersøgelsen ved at lette informationsudvekslingen og levere analytisk support og operationel koordinering.

Aktionen blev også understøttet af EUs ISF ONNET-projekt (fonde for intern sikkerhed), ledet af det italienske antimafia-direktorat (DIA, Direzione Investigativa Antimafia), der yder økonomisk og operationel støtte til at tackle alle typer organiserede kriminelle grupper.

Se video fra aktionen her:

Prácticas en la EUROPOL
Kilde:Europol
Kategori: ,

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.