Fabrik i brand: Brandvæsnet måtte tilkalde andre brandvæsner og Beredskabstyrelsen som assistance

02 sep 2020
brandvæsen (1)

Brandundersøgelse – Skimmedevej, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 09.54 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var sendt til ildebrand i en fabriksbygning, hvor der var ild i taget.

Brandvæsnet gik i gang med brandslukningen, og politiet fik kontakt til to uskadte tagdækkere. De oplyste, at de havde været i færd med at brænde nyt tagpap fast på taget, da der gik ild i et ovenlysvindue af plast. Herfra spredte branden sig til tagkonstruktionen på en større industribygning.

Brandvæsnet måtte efter kort tid tilkalde yderligere indsatskøretøjer fra andre brandvæsner og Beredskabsstyrelsen som assistance, idet branden bredte sig i tagkonstruktionen og dermed havde et større omfang end først antaget.

De ansatte i firmaer på adressen blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret, inden nogen kunne komme til skade. Politiet afspærrede derfor området ved brandstedet, hvorfra røg drev i vestlig retning.

En patrulje kontrollerede, om der kunne være fare for indbyggere i dele af Vipperød by på grund af røgen, men det var ikke tilfældet.

Et elselskab afbrød strømmen til bygninger, ligesom en montør fra gasselskabet afbrød gasforsyningen til området, inden disse energikilder kunne blive påvirket af branden. Brandvæsnets indsats varede i mange timer, så efterslukningsarbejdet var først afsluttet onsdag morgen kl. ca. 05.40.

Ingen er kommet til skade som følge af branden, hvis årsag politiet anser for klarlagt ud fra tagdækkernes oplysninger. Politiet skal nu se nærmere på, hvorvidt der er grundlag for en sigtelse for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af uagtsomhed i forbindelse med tagpaparbejdet.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.