Fængsel og udvisning for menneskesmugling

07 apr 2021
grænse

Den 33-årige har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen.

En 33-årig pakistansk mand er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt 30 dages fængsel og udvisning med et indrejseforbud i fire år for menneskesmugling – ved at have bistået en person med ulovlig indrejse i Danmark.

Hændelsen fandt sted den 2. marts ved Frøslev Grænse, hvor den 33-årige mand sad bag rattet i en personbil sammen med en 38-årig pakistansk mand som passager. 

Køretøjet med de to personer blev standset i forbindelse med indrejsekontrollen, hvorefter det stod klart, at den 38-årige mand ikke havde gyldig rejselegitimation. 

Begge personer blev anholdt, sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og efterfølgende varetægtsfængslet.

Den 33-årige har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen.

Dommen blev afsagt i sidste måned.

Den 38-årige mand søgte asyl ved ankomst til Danmark, men da han tidligere har søgt om asyl i andre EU-lande og fået afslag, er han blevet afvist og frihedsberøvet, ind til han kan udvises.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.