Falske tusindkronesedler muligvis i omløb

24 sep 2020
1000 kroner

Muligt falske 1000 kr.-sedler – Ringsted / Kirke-Hyllinge – Lejre

Onsdag formiddag fik politiet henvendelse fra to supermarkeder fra samme butikskæde i henholdsvis Ringsted og Kirke-Hyllinge om, at de i hver butik havde modtaget en 1000 kr.-seddel, som de mistænkte for at være falsk.

Den ene pengeseddel var ifølge kassepersonalet umiddelbart af dårligere papirkvalitet end ægte pengesedler, hvorfor butikspersonalet havde fået mistanke om, at pengesedlen formentlig var falsk.

Politiet har nu foreløbigt sikret den ene pengeseddel til nærmere undersøgelse og vil i øvrigt i samarbejde med supermarkederne forsøge at få identificeret kunderne, der har betalt med de måske falske pengesedler.

Pengesedler har uanset værdi indbygget nogle avancerede sikkerhedselementer, der gør dem svære at forfalske. Sikkerhedselementerne består af en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram reflekterende lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset.

Disse sikkerhedselementer er nemme at kontrollere, hvis man vil kontrollere, om en pengeseddel kunne være falsk. Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.