Fartkontrol med gevinst i Nordjylland – blandt andet en motorcykel der kørte 200 km/t gennem byzone

22 apr 2020
hastighed over 200km i timen (1)

“Som en del af den aktuelle nationale færdselsindsats var enheder fra Operativ Færdsel ved Nordjyllands Politi i går, 21. april 2020, ude for at foretage fartmåling nær Hadsund, hvor adskillige fartsyndere på bare to timer blev registeret. Også andre steder i politikredsen blev der skrevet sager for at overtræde fartgrænserne.

Det oplyser den ansvarlige for færdselsindsatsen i Nordjyllands Politi, fungerende politikommissær Thomas Ottesen.

Blandt andet udførte man en lasermåling på landevej i en 70 km/t strækning på Alsvej i Visborg nær Hadsund.

”På bare to timer skrev vi her intet mindre end 17 sager med fartsyndere,” konstaterer Thomas Ottesen.

14 af disse sager udløste alle et klip i førerbeviset, mens der blev skrevet to sager, som var til en betinget frakendelse (målt til 143 og 132 km/t.), ligesom en fik ubetinget frakendelse (målt til 151 km/t).

Flere sager i Nordjylland – også mc-sager

Herudover blev der af de kørende færdselspatruljer sigtet i yderligere 13 fartsager i Nordjylland alene d. 21. april 2020. Alle for at køre for stærkt.

Her skal særligt nævnes en motorcyklist, der blev sigtet for at køre 159,6 km/t mod det tilladte 80 km/t, ligesom en anden motorcykel blev beslaglagt i Aalborg-området, da føreren kørte omkring 200 km/t i bymæssig bebyggelse, dvs. i en 50 km/t. zone.

”Sidstnævnte blev bragt til standsning efter en kort eftersættelse, hvorpå vi beslaglagde motorcyklen,” siger fg. politikommissær Thomas Ottesen.

Sænk farten

Og de mange sager med hastighedsoverskridelser er bekymrende.

”Generelt er tendensen, at der bliver kørt for hurtigt, især på landevejen. Fart er farlig, og den bidrager til ulykkernes voldsomhed, så vores råd er helt enkelt: Lad være – sænk hastigheden. Det redder liv,” siger Thomas Ottesen.

Nordjyllands Politi fortsætter ugen ud med den målrettede færdselsindsats, ligesom der vil være foto-vogne (ATK) ude og måle på udvalgte strækninger i politikredsen.

Pressens kontaktperson:

Thomas Ottesen, fg. politikommissær, Nordjyllands Politi, 5126 9720

Om fælleseuropæisk hastighedskontrol uge 17, 2020

Politiet landet over gennemfører fra mandag den 20. april til søndag den 26. april 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.  Opmærksomheden henledes på, at der i uge 17 er  national hastighedskampagne.

Indsatsen i uge 17 indgår i rækken af fælleseuropæiske TISPOL/Roadpol-kontroller og er tillige koordineret med Sikker Trafiks kampagne Sænk farten – før det er for sent

Hvorfor indsats mod hastighed?

• Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
• For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
• 2012 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang.
• Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
• Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t.
• Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t.
• De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.