Fem anholdelser i rocker/bandemiljøet for voldelig afstraffelse og afpresning

03 jul 2020
bande

Fem anholdelser i rocker/bandemiljøet

Voldelig afstraffelse og afpresning
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har gennem den seneste uge anholdt fem personer fra rocker/bandemiljøet. Senest i går blev to personer anholdt i det storkøbenhavnske område, og de vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster senere i dag. De øvrige tre er allerede varetægtsfængslet.

De anholdte mistænkes for at have deltaget i en intern afstraffelse, og samtidig er de sigtet for afpresning af et ikke ubetydeligt beløb. Hændelserne har efter politiets opfattelse forbindelse til en lokal rocker/bandegruppering i Næstvedområdet.

– Det er vigtigt, at rocker/bandegrupperne ikke får held til at opstille deres egne regler uden om den almindelige lovgivning; særligt når det som i dette tilfælde har udmøntet sig i en voldelig afstraffelse og afpresning, siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

– I denne sammenhæng er det gået ud over en person fra gruppen, og den form for parallelsamfund er ikke acceptabelt. Vi står ikke så tit med sådanne sager, idet miljøet ofte har held til at true sig til tavshed. Men det er vigtigt, at man går til politiet med oplysningerne, så gerningsmændene ikke har held til at slippe fri, siger Kim Kliver.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.