Flere anmeldelser: Tricktyve på Vestegnen udnytter corona-situationen til at få adgang til ældres bolig

28 apr 2020
tricktyv_stjæler_fra_ældre_

“Københavns Vestegns Politi efterforsker lige nu flere sager om tricktyveri, hvor gerningspersonerne har skaffet adgang til ældre borgeres bolig ved at påstå, at de skulle gøre ekstra rent ol. af hensyn til corona-smitte.

De seneste 11 dage har Københavns Vestegns Politi modtaget anmeldelse om tre tricktyverier og et forsøg med relation til corona-situationen – senest har der været flere episoder i weekenden.

”At bruge corona-situationen til at få adgang til ældres bolig, er noget vi ser på med stor alvor. Der er grund til opmærksomhed – både blandt de ældre, men også hos deres pårørende, som vi opfordrer til at tale med deres ældre familiemedlemmer om episoderne, siger politikommissær Tue Lauenblad.

Ring til politiet, hvis du er i tvivl

Tricktyvene kontakter ofte den ældre på bopælen under henvisning til at skulle ind og gøre ekstra rent, spritte af eller hjælpe med værnemidler. Når tricktyvene er kommet ind på bopælen, har en person talt med den ældre, mens en anden har stjålet værdier. Det er sket den 18. april i Brøndby, 23. april i Glostrup og 25. april i Hedehusene. Den 25. april var der ligeledes et forsøg på tricktyveri i Hedehusene, som blev afværget.

”Vi opfordrer til, at man alene lukker fremmede ind i sit hjem, hvis de kan fremvise gyldig legitimation. Hvis man er i tvivl om, hvem man står over for, kan man altid ringe til politiet. Så kan vi – evt. i samarbejde med kommunen – afklare om alt er i orden, siger Tue Lauenblad.

Selv om efterforskning i sagerne umiddelbart peger på, at flere forskellige personer står bag, kan Københavns Vestegns Politi ikke udelukke, at det er den samme personkreds, der står bag de fire sager.”

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.