Flere sager om snyd med corona-hjælp

28 sep 2020
corona-penge

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegens Politi har rejst tiltale mod i alt tre personer for uberettiget at have forsøgt at få hjælpepakke-penge udbetalt fra Erhvervsstyrelsen.

I den første sag er en 36-årig direktør for et rengøringsfirma fra Glostrup tiltalt for, at have forsøgt at få udbetalt knap en halv million kroner fra Erhvervsstyrelsen, ved at ansøge om lønkompensation for tre personer, som ikke var ansat i firmaet. Ifølge tiltalen blev de urigtige ansøgninger sendt til Erhvervsstyrelsen i starten af april og starten af maj i forsøget på at få del i hjælpepakken til imødegåelse af skadevirkningerne ved corona-epidemien.

I den anden sag er to mænd på hhv. 23 år og 26 år tiltalt for uberettiget, at have forsøgt at få udbetalt over 270.000 kr. fra Erhvervsstyrelsen. Ifølge tiltalen skete det ved hjælp af falske lønsedler fra de to mænds byggefirma i Glostrup. Også her handlede ansøgningerne om at få del i corona-hjælpepakkerne. 

Firedobbelt bøde

”Der er tale om to sager, hvor anklagemyndigheden vurderer, at personer har forsøgt at snyde sig til de corona-hjælpepakker, som er oprettet i en krisesituation for at holde hånden under dansk erhvervsliv. Det er sager, som vi i anklagemyndigheden ser på med største alvor, siger specialanklager Britt Hansen.

I den første sag er forholdene begået efter, at der skete strafskærpelse på området og derfor nedlægges der påstand om en skærpet tillægsbøde på 4 gange det unddragne beløb i medfør af straffelovens paragraf 81d, stk. 3, jf. stk. 2, jf. § 50, stk. 2.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.