Fulderikker med egen sovesofa laver tumult i Helsingør – en anholdt for at foregive sig for at være politi

13 jul 2020
falsk politi t-shirt

Foregivelse af offentlig myndighed, Helsingør

Klokken 09.28 blev det anmeldt, at der var tumult imellem tre mænd på Axeltorv. En patrulje blev sendt til stedet, men ved dennes ankomst var der ro over gemytterne blandt tre berusede mænd, der sad på en medbragt sovesofa og drak øl.

Den ene, en 33-årig mand fra Helsingør, var dog iført en sort t-shirt påtrykt POLITI på ryggen samt det danske våbenskjold på brystet, hvorunder der også stod POLITI.

Den 33-årige var dog ikke politibetjent, og han blev derfor sigtet efter straffelovens paragraf 131: ”Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som offentligt eller i retsstridig hensigt udgiver sig for at have en offentlig myndighed eller offentlig bemyndigelse til en virksomhed, eller som uden offentlig bemyndigelse udøver en virksomhed, til hvilken en sådan kræves, eller vedblivende udøver en virksomhed, til hvilken retten er ham frakendt.” Manden fortalte, at han havde købt t-shirten på internettet.

Da manden samtidig var påvirket af alkohol i en sådan grad, at patruljen vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv, og da han nægtede at efterkomme politiets anvisninger, blev han sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og efterfølgende kørt i detentionen for at sove rusen ud.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.