Fyns Politi til søs – kontrol i Lillebælt

13 sep 2020
fyns2

KONTROL I LILLEBÆLT

Vi har været på vandet i weekenden i farvandet omkring Lillebælt, hvor vi mødte denne duo på en vandscooter. Der må slet ikke færdes vandscootere og jetski i området, så vi måtte ty til bødeblokken – og en god snak om vigtigheden af at kende reglerne.

I alt stoppede vores patrulje godt 40 forskellige fartøjer. Flere sejlede for hurtigt i Natura 2000-området omkring Fænø, der er et naturbeskyttelsesområde. Bøden er som udgangspunkt 5.000 kr. første gang og 10.000 kr. anden gang. Så det kan godt betale sig at sætte sig godt ind i reglerne omkring sejlads i det aktuelle område. Heldigvis kunne vi i mange tilfælde nøjes med vejledning og en god snak.

I forbindelse med anlægsarbejdet ved Baltic Pipe Line mødte vi en del, der sejlede for tæt på de arbejdende skibe. Der må som udgangspunkt ikke sejles tættere på end 200 meter. Bøde for overtrædelse her er også 5.000 kroner, men vi valgte en god dialog i stedet for at ty til bødeblokken.

Vi mødte desværre også flere fartøjer, hvor der manglede redningsvest eller lovpligtig ansvarsforsikring. Dér kan vi altså ikke nøjes med dialog og vejledning!

Patruljen modtog rigtig mange positive tilkendegivelser for tilstedeværelsen i Lillebælt – både fra de fartøjer, der blev stoppet, men også fra kajakroere, folk på havnen og andre sejlglade borgere.

//FYNS POLITI

Fyns Politi (@FynsPoliti) | Twitter
Kilde:Fyns Politi
Kategori:

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.